Právě vysíláme

PREMIÉRA: Jeptišky v rouškách! PETER ARISTONE představuje videoklip k písničce Far

22. března 2020 19:10
PREMIÉRA: Jeptišky v rouškách! PETER ARISTONE představuje videoklip k písničce Far

Zpěvák a skladatel Peter Aristone přichází s novým videoklipem k písničce Far z chystaného alba The Hit, jehož vydání je naplánováno na květen. Far je Petrova osobní zpověď o tom, jak vnímá dnešní vyhraněný svět a touží po nalezení zlaté střední cesty.

“V poslední době mám pocit, že se svět zbláznil, vše funguje ve velkých extrémech a většina lidí vnímá svět černobíle. Přijde mi, že žijeme v bublinách, je hodně různých komunit, které se mezi sebou kritizují, všechno je buď dobrý nebo špatný, společnost se ještě více rozděluje, než tomu bylo dřív,” vypráví Peter a dodává: “A jak je to rozmělněný na ty bubliny, tak člověk neví, jak svůj život uchopit, jestli se má přidat na jednu nebo na druhou stranu… Moc bych si přál najít ve světě kolem hloubku, správný balanc a zlatou střední cestu.”

 Ve videoklipu jsou protiklady znázorněny nejen černou a bílou, ale najdeme v něm i několik dalších symbolů. Jeptišky představují náboženství, které je někdy také o extrémismu. Holčička na tříkolce vyjadřuje nevinnost, líbající se pár – lásku, city a emoce. Muži v oblecích znázorňují byrokracii. Roušky, tak aktuální pro dnešní dobu, vyjadřují uzavřenost a odtažitost. A take tu najdeme postavu bezdomovce, který drží ceduli  “got no place to hide” (nemá místo, kam se schovat). “Bezdomovec – to je postava, která je hozena do toho šílenství, hledá domov, klid, touží po začlenění se. I my se někdy můžeme cítit jako ten bezdomovec, nevíme kam patříme, hledáme své pravé já,” vysvětluje Peter a doufá, že lidé nyní zpomalí, zamyslí se nad sebou, začnou si více vážit toho, co ve svém životě mají a co dříve vnímali jako samozřejmost.

Zdroj: BrainZone

Články, které by tě mohly zajímat