Právě vysíláme

RIHANNA a BILLIE EILISH v otevřeném dopise volají po policejní reformě!

20. srpna 2020 11:10
RIHANNA a BILLIE EILISH v otevřeném dopise volají po policejní reformě!

Billie Eilish a Rihanna, které patří mezi významné osobnosti ze světa hudby, nyní podepsaly otevřený dopis vyzývající k reformě policie v Kalifornii.

Dopis je adresovaný guvernérovi Kalifornie Gavinu Newsomovi a mluvčímu Anthonymu Rendonovi. V dopise autoři požadují zavedení dvou zákonů SB 731 a SB 776, které by zvýšily odpovědnost policejních sil ve státě .

„Zatímco zabíjení George Floyda inspirovalo k trvalému pobouření, protestům a zpravodajství, obyvatelé Kalifornie již dlouho chápali potřebu řádně řešit činy a odpovědnost policie,“ uvádí se v dopise.

Dle autorů dopisu americké soudy dlouho podkopávaly státní zákony a umožňovaly špatným policistům porušovat práva občanů, které mají chránit. Kromě toho upozorňují na nedostatek transparentnosti a na systém, který prý chrání policisty co zneužívají své pravomoci.

Tento otevřený dopis podepsaly hvězdy jako zpěvačka RihannaBillie Eilish, rapper Meek Mill nebo skupina Jonas Brothers. Mezi herce, kteří se k dopisu připojili patří Robert De Niro.

Trump ničí naši zemi a všechno, na čem nám záleží“ prohlásila zpěvačka Billie Eilish o americkém prezidentovi Donaldovi Trumpovi na virtuální Demokratické národní konferenci, kde zahrála a zapojila do volební kampaně bývalého Viceprezidenta USA Joea Bidena.

 

Zdroj: NME, Youtube

Články, které by tě mohly zajímat