Právě vysíláme

Robin Mood se vrací k písničkářství a vydává singl Hotel

4. února 2023 8:10
Robin Mood se vrací k písničkářství a vydává singl Hotel

Zpěvák, producent a textař Jakub Lenz vystupující pod pseudonymem Robin Mood na sebe upozornil albem Na měsíc, které vydal jako svůj první sólový počin po odchodu z kapely Marka Ztraceného. Svou novou písní Hotel se vrací zpět k písničkářství a odklání se od dosavadního synth-popového zvuku.

Otevírá tak novou éru u vydavatelství RedHead Records. Singl i videoklip je již nyní k dispozici na všech streamovacích kanálech.

Hotel je prvotinou další etapy zpěváka Robina Mooda, v níž se vrací zpět k hraní na kytaru a podtrhuje přirozenost písní. Nese se v poetické zasněné atmosféře, nabízí příjemnou melodickou linku i zpěvákovu barvu hlasu.Do svých písniček prolínám výhradně příběhy z mého osobního života a ani tady tomu není jinak. Rozhodl jsem se však změnit přístup k psaní i aranžím a od elektro soundu mířím opět k písničkářství, kde se cítím více doma,“ vysvětluje Robin Mood.

Videoklip vznikl v malém týmu pod vedením Štěpána Bárty. Hlavní role se zhostili herečka Marie Rezlerová a herec Josef Hlobil, kteří tvoří milostný pár a jejich masky odráží přetvářku ve vztahu. „Příběh koresponduje s myšlenkou ‚kdybychom se potkali za jiných okolností, mohlo to dopadnout jinak, ale i tak to bylo fajn‘,“ prozrazuje zpěvák.

„Při natáčení videoklipů upřednostňuji před velkými štáby fajn partu lidí, které mám rád. Většinou vymýšlíme scénáře více méně sami a produkci si také zajišťujeme řekněme na koleni. Tentokrát jsme měli skutečně o zábavu postaráno. Scénář jsme museli změnit během noci. Původně jsme měli točit na střeše Národního divadla, ale den předem napadlo 40 cm sněhu a teploty spadly pod minus deset stupňů. Natáčení jsme tedy přesunuli do prostor bytu a scénář tomu přizpůsobili,“ doplňuje Robin Mood.

 

Články, které by tě mohly zajímat