Právě vysíláme

Rock for People odhalil posledního headlinera, je jím Machine Gun Kelly

5. prosince 2022 12:06
Rock for People odhalil posledního headlinera, je jím Machine Gun Kelly

Mikulášská nadílka festivalu Rock for People letos přinesla posledního z headlinerů – fenomén s názvem Machine Gun Kelly. Americký muzikant, vlastním jménem Colson Baker, doplnil čtveřici hlavních hvězd MUSE, Slipknot a The 1975, kteří v létě 8. až 11. června zahrají na 27. ročníku jednom z největších tuzemských festivalů.

Podařil se nám splatit dluh u našich fanoušků z covidového roku 2020, kdy jsme měli Machine Gun Kellyho v lineupu, ale nepodařilo se ho přesunout na letošní ročník jako většinu interpretů“ komentuje oznámení posledního headlinera ředitel festivalu Michal Thomes, a dodává: „za ty dva roky tento umělec raketově vyrostl, a proto si u nás vysloužil pozici headlinera a prime time pátečního dne„. Kalendář odstartoval velkým úspěchem, kdy první okénko skrývalo kanadskou pop-punkovou legendu Simple Plan, jejíž hity jako Welcome to My Life nebo Perfect mají všichni vryti pod kůží. Ze současné edice čtyřdenních vstupenek největšího ročníku v historii festivalu zbývá posledních 20 %. S oznámením čtvrtého headlinera byl spuštěn prodej jednodenních vstupenek.

Historický 27. ročník Rock for People s nejdražším lineupem opět nabídne světové show na jednom z největších evropských pódiích, tzv. „Fat Lady“ z Německa. První festivalový večer zde vystoupí králové metalu SLIPKNOT se svou novou deskou The End, So Far, páteční hlavní show zajistí MGK, sobotní noc bude patřit britské kytarové senzaci THE 1975 a monstrózní pódiovou show v rámci turné k jejich devátému studiovému albu Will of the People uzavřou 27. ročník festivalu čerství držitelé MTV Europe Music Award MUSE.

 

Rock for People se uskuteční v hradeckém Parku 360, který má festival ve své dlouhodobé správě. Areál má v plánu být do roku 2030 energeticky soběstačný. Festival je průkopníkem v oblasti ekologie a společenské odpovědnosti. Klade důraz na obnovitelné zdroje – využívá stage poháněné vodíkem (v roce 2021 česká premiéra), solárními panely a větrem. Na festivalu se měří uhlíková stopa a třídí 17 druhů odpadů. Festival je bezbariérový a bariéry boří i mezi generacemi, kdy na vybraný koncert legendy české hudební scény vždy uvítá stovku hradeckých seniorů.

Jako subheadlineři se na festivalu dále představí britští metalcoroví Architects, kanadští punk rockeři Billy Talent a američtí rap rockoví Hollywood Undead. Dále na pódiích v červnu vystoupí kapely I Prevail, Lorna Shore, Nothing But Thieves, Paledusk, Set It Off, Sleep Token, The Amazons a While She Sleeps. Československou scénu na festivalu prozatím zastupují slovenští rockeři From Our Hands, nepředvídatelní bouřliváci Hentai Corporation, fanouškům RfP dobře známí I Love You Honey Bunny.

Celofestivalové vstupenky jsou v prodeji v aktuální edici za 3490 Kč na GoOut.net: https://rockforpeople.cz/cs/vstupenky/. V prodeji jsou již i speciální vstupenky (juniorské, seniorské a VZP) kempy a ostatní druhy ubytování i parking.

Články, které by tě mohly zajímat