Právě vysíláme

Rybičky 48 mají nový klip k písni s magickým názvem

30. září 2021 8:10
Rybičky 48 mají nový klip k písni s magickým názvem

Rybičky 48 vydávají videoklip k písni Sín Aser Bure Shi. Její název je zaklínadlem, které si formace se svolením aztéckých šamanů doplnila o vlastní hudbu.

„Textově jde o aztéckou mantru, kterou zpívali obyčejní lidé, když byli nespokojeni s vladařem,“ říká Kuba Ryba s nadsázkou k písni. Prostřednictvím zaříkávadla Sín Aser Bure Shi tehdy prostý lid získával ochranu a zbavoval moci nesvéprávné, neschopné či despotické vládce.

Vizuál natočila kapela během jednoho z jejích koncertů. Zároveň oznámili, že plánovaná show v O₂ areně, která měla proběhnout v sobotu 4. prosince 2021, se odkládá.

„Dlouho jsme o tom přemýšleli. Kdyby byl koncert teď v září před volbami, tak do toho jdeme. Jelikož termín koncertu je plánovaný na tenhle prosinec, tak si nejsme jisti, že by se koncert uskutečnil. Navíc takový velký koncert upřímně nechceme dělat v době, kdy půlka sálu musí být očkovaná, druhá půlka musí mít testy a představa, že lidi budou muset mít na puse roušky, nebo případně sedět, mi taky nejde dohromady s oslavou rockového svátku. Pevně věříme, že příští rok už bude všechno jinak, a navíc budeme vydávat desku a slavit rovných dvacet let. Takže tam oslavíme kulatiny, a ještě pokřtíme desku,“ vysvětlil frontman formace.

Kapela však nezahálí, koncertní pauzu hodlají využít a natočit několik klipů. „Určitě jich půjde několik ven k novým písničkám, které budou předvojem alba k dvacetinám,“ prozradil kytarista Petr Lebeda.

Články, které by tě mohly zajímat