Právě vysíláme

Ty vole, já budu táta. Novým singlem oslavují Rybičky 48 přírůstky do rockové rodiny

1. června 2021 18:10
Ty vole, já budu táta. Novým singlem oslavují Rybičky 48 přírůstky do rockové rodiny

Kapela Rybičky 48 je proslulá pro své písně inspirované životními příběhy jejích členů. Poté, co v březnu kapela vydala Svatební hymnu, nyní příkladně postupuje o další krok dál a přichází s tématem přírůstků.

Přesně na Den dětí, 1. června, tak Rybičky 48 vydávají píseň Ty vole, já budu táta, a oslavují tak příchod nových členů do rockové rodiny. K písni vznikl i humorný foto románový videoklip, ve kterém si bubeník Ondra Štorek zahrál roli matky a frontman kapely Kuba Ryba se ujal – stejně jako v reálném životě, role otce. Spolu s novým releasem oznamuje kapela také termíny letních koncertů. Začínat se bude 5. června v Kutné Hoře a poslední koncert šňůry si užijí fanoušci 24. září ve Frýdku-Místku.

Ty vole, já budu táta přichází po úspěšném singlu Svatební hymna, který má na YouTube přes 900 tisíc zhlédnutí za dva měsíce od svého vydání a tematicky na něj navazuje. „Námět na písničku vznikl hned druhý den po tom, co mi manželka oznámila, že čekáme miminko. Vrátil jsem se zrovna z koncertu v Jihlavě a zjistil jsem tuhle parádní novinu,“ říká frontman kapely Kuba Ryba, k němuž se s identickou zprávou zhruba o dva měsíce později přidal bubeník Ondra. „Jelikož často děláme songy inspirované naším životem, tuhle událost jsme si nemohli nechat ujít. Písnička byla hotová už pár měsíců zpět, ale čekali jsme až se děti narodí, aby to nepřineslo smůlu,“ dodává Kuba.

Podívejte se na videoklip:

 

V sobotu 5. června v Kutné Hoře startuje kapela koncertní sezónu. „Na koncerty se po pauze neskutečně těšíme. Nikdy jsme tak dlouhou pauzu neměli a po 8 měsících bez hraní nás všechny už prostě svrběj prsty. Začínáme u nás doma v Kutné Hoře a budeme rádi, když začneme společně otáčet kormidlo směrem do normálního světa,“ zve na koncertní šňůru frontman kapely.

Zdroj: Universal Music Czech republic

Články, které by tě mohly zajímat