Právě vysíláme

Sinéad O’Connor pohřbí v úterý v Bray, kde posledních 15 let žila

7. srpna 2023 10:28
Sinéad O’Connor pohřbí v úterý v Bray, kde posledních 15 let žila

Irská zpěvačka Sinéad O’Connor bude pohřbena v úterý v irském pobřežním městě Bray po smutečním průvodu, díky němuž se s ní bude moci naposledy rozloučit i veřejnost. Informoval o tom britský deník The Guardian. Na kopci nad městem, které bylo domovem zpěvačky 15 let, se v neděli objevil velký nápis vyjadřující lásku Irska k jedné ze svých nejslavnějších rodaček.

Rodina zpěvačky, která zemřela v 56 letech, oznámila její úmrtí 26. července poté, co byla nalezena mrtvá ve svém londýnském bytě. O’Connor, kterou proslavil její emotivní hlas, krátký sestřih vlasů a hit Nothing Compares 2 U z roku 1990, se netajila tím, že trpěla psychickými problémy. Když loni spáchal sebevraždu její syn Shane, zpěvačka na twitteru napsala, že „bez něj nemá smysl žít“. Policie nevyšetřuje úmrtí O’Connorové jako podezřelé.

Zpěvaččina rodina oznámila, že O’Connor bude pohřbena v úterý v Bray a že veřejnost bude mít možnost jí vzdát naposledy úctu, když bude pohřební průvod procházet nábřežím města. Následovat bude soukromý pohřeb. „Sinéad milovala život v Bray a jeho obyvatele,“ uvedla rodina.

Na kopci nad městem Bray jižně od Dublinu byl v neděli odhalen obří nápis Éire loves Sinéad (Irsko miluje Sinéad), se symbolem srdce místo slova „miluje“. Podle listu The Guardian byla instalace vytvořena nad nedávno objeveným nápisem Éire (Irsko), který pomáhal za 2. světové války pilotům v navigaci.

Nápis, který vytvořili irští kreativci a umělci, vznikl z recyklovaného plastu a ještě v noci na dnešek byl odstraněn. The Guardian připomíná, že minulý týden byl dublinský most Samuela Becketta přes řeku Liffey ozdoben světelnou projekcí slov písně Nothing Compares 2 U.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat