Právě vysíláme

Skupina RAMMSTEIN na koncertě v Polsku mávala LGBT vlajkou! Komunitu tak podpořila jen pár dní po děsivém incidentu

26. července 2019 11:10
Skupina RAMMSTEIN na koncertě v Polsku mávala LGBT vlajkou! Komunitu tak podpořila jen pár dní po děsivém incidentu

Německá skupina na koncertě v Polsku mávala duhovou vlajkou na podporu LGBT komunity. Udělala to jen několik dní po útoku pravicových extremistů na průvod gayů a leseb.

Kapela Rammstein zažívá úspěšné turné k dobře hodnocenému albu s prostým názvem Rammstein. Nynější podoba koncertů této skupiny bývá hodnocena jako nejpropracovanější koncertní show současnosti. Teď skupina udělala další výraznou věc: na koncertě v polském městě Chořov mávala duhovými vlajkami LGBT komunity. Jen pár dní po tom, co v dalším polském městě Bialystoku pravicoví extrémisté napadli průvod gayů a leseb.

Polská hysterie

Skupina tak jasně vyjádřila svůj postoj nejen vůči útoku samotnému, ale i vůči celé té hysterii, která v Polsku panuje. Více než tři desítky obcí se totiž označily za „zóny bez ideologie LGBT“ a předseda vládnoucí strany Jaroslaw Kaczyński letos na jaře označil LGBT hnutí za hrozbu pro polský národ.

I proti tomu se Rammstein vymezili koncertní performancí, při které se na člunech vydali na cestu po rukou diváků. Odkazovali tak na skladbu Ausländer. V ní se zpívá o migrantech, kteří se snaží překonat moře. A právě v tomto momentě kapela vytáhla polskou národní vlajku a spolu s ní také duhovou vlajku, symbol LGBT komunity. Klobouk dolů!

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat