Právě vysíláme

SLZA – Lhůta záruční

20. října 2014 9:36
SLZA – Lhůta záruční

Novinka Evropy 2

http://www.skupinaslza.cz/

https://www.facebook.com/skupinaslza

 

Nové uskupení SLZA, které v těchto dnech představuje svůj debutový singl s názvem „Lhůta záruční“, je sympatickou předzvěstí toho, že podzim v českém éteru bude velmi zajímavý. Moderní sound a produkce, výrazný český text a silná melodie jsou hlavními atributy, na kterých si tato sympatická charizmatická dvojice zakládá.

Kytaristu Lukáše Bundila (koncertní zkušenosti mj. s Xindlem X) se zpěvákem a hráčem na klávesy Petrem Lexou svedla dohromady náhoda a s nadsázkou se dá říct, že i YouTube. „Když jsem zakládal Slzu, hledal jsem zpěváka. Náhodou jsem se prokliknul na Petrův YouTube kanál, kde měl své covery zahraničních písniček. Okamžitě jsem věděl, že jsem objevil velký talent,“ vzpomíná Lukáš a dodává: „Hudbu se snažíme dělat s přístupem, který sami obdivujeme a který nacházíme v současné světové pop music. Velký důraz také klademe na české texty. Česká populární hudba často postrádá aktuální světové trendy a přístupy – to bychom rádi změnili.“

Zpěvák a hráč na klávesy Petr Lexa (původně herec jihočeského divadla) je pro českého diváka znám spíše jako youtuber s přezdívkou Hoggy. Stejnojmenný kanál na YouTube, který založil v roce 2013, za pár měsíců překonal hranici 100 000 odběratelů a jeho videa patří k nejsledovanějším.

Společně se singlem představují Lukáš a Petr také videoklip. Námětu a režie se ujal zkušený Ondřej Urbanec, který stojí za klipy Charlie Straight, Nebe, Adama Mišíka, Support Lesbiens, TataBojs, 100°C, Tonyi Graves.

[primitiveInlineYoutube ytid=“gNpJu_yzZmU“]

 

Články, které by tě mohly zajímat