Právě vysíláme

Soud řešil festival Travise Scotta, při kterém zemřelo 10 lidí. Bude rapper obžalován?

2. července 2023 9:10
Soud řešil festival Travise Scotta, při kterém zemřelo 10 lidí. Bude rapper obžalován?

Americký soud projednával tlačenici na koncertu rappera ASAPA Rockyho, při které zahynulo 10 lidí.

Porota v americkém státě Texas odmítla vznést obžalobu proti hudebníku Travisi Scottovi v rámci vyšetřování tlačenice na festivalu Astroworld v roce 2021. Při rapperově koncertu tehdy zahynulo deset lidí. S odvoláním na umělcova právníka o tom informovala agentura AP.

Není jasné, jaké obvinění vůči Scottovi porota zvažovala, uvedl právní zástupce Kent Schaffer. „Nikdy nikoho nenabádal k ničemu, co by vedlo ke zranění,“ řekl právník a dodal, že rozhodnutí poroty přijal hudebník s úlevou.

Policie v texaském Houstonu i federální úřady vyšetřovaly, zda Scott, organizátor akce Live Nation a další dodrželi při koncertu veškerá bezpečnostní opatření.

Tlačenice vypukla na koncertě 5. listopadu 2021 jen několik minut po začátku Scottova vystoupení v přední části hlediště, kde se lidé nahrnuli k pódiu. Scott v tu chvíli vystupoval se svým hostem raperem Drakem. Podle jedné z žalob podané proti organizátorům festivalu Scott s Drakem burcovali dav a ve vystoupení pokračovali i poté, co se publikum vymklo kontrole a nastal chaos.

Při tlačenici zahynulo deset lidí ve věku od devíti do 27 let. Oficiální příčinou úmrtí bylo udušení, tlak vytvořený davem znalec AP přirovnal k rozdrcení autem. Zraněných bylo na místě dalších zhruba 300 lidí, 25 z nich kvůli tomu museli lékaři ošetřit v nemocnici.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat