Právě vysíláme

The Chainsmokers vystoupí jako první hudebníci na hranici vesmíru

20. července 2022 11:10
The Chainsmokers vystoupí jako první hudebníci na hranici vesmíru

The Chainsmokers se zřejmě stanou prvními hudebníky, kteří zahrají ve vesmíru, respektive na jeho okraji. Ve speciální tlakové kapsli připojené ke stratosférickému balónu by měli vystoupit už v roce 2024.

Svět pravděpodobně čeká další unikátní událost. Drew Taggart a Alex Pall známí jako The Chainsmokers by totiž v roce 2024 měli zahrát na hranici vesmíru, konkrétně 32 kilometrů nad Zemí. Pro srovnání – dopravní letadla se pohybují zhruba ve výšce 13 kilometrů. Vystoupit by měli ve speciální tlakové kapsli připojené ke stratosférickému balónu.

Akci plánuje společnost World View, která se zabývá průzkumem vesmíru s cílem zvýšit přístup do stratosféry. „Vždycky jsme snili o tom, že poletíme do vesmíru a jsme nadšení, že nám World View tento zážitek umožní,“ těší se The Chainsmokers a dodávají: „Bude to neskutečná podívaná, určitě velmi inspirativní.“

World View plánuje zpřístupnit lety do vesmíru širší veřejnosti. I proto se zástupci společnosti rozhodli sáhnout po The Chainsmokers, kteří jsou populární v různých věkových skupinách. „Vím, že jejich hudba zasahuje spoustu lidí a líbí se mi, že jsou opravdu zapálení pro své umění. Pro to, co dělají, mají stejnou vášeň jako my,“ vysvětlil vedoucí projektu Ryan Harman.

Vystoupení The Chainsmokers ve vesmíru hodlá společnost zaznamenat a zpřístupnit ho lidem po celém světě.

Články, které by tě mohly zajímat