Právě vysíláme

Tohle silné video obletělo svět. Mladík hrál za zvuku sirén ve Lvově tklivou skladbu Time

29. března 2022 9:10
Tohle silné video obletělo svět. Mladík hrál za zvuku sirén ve Lvově tklivou skladbu Time

Ukrajina je již 34. den vystavena ruské invazi. I v těchto těžkých chvílích se však najdou okamžiky, které dokážou lidem vytvořit úsměv na tváři. Po holčičce, která ohromila svět svým vystoupením s písni Let It Go v jednom z krytů, zaujal svět mladík, jenž i přes městem znějící sirény nepřestával hrát srdceryvnou skladbu Time od Hanse Zimmera.

Video mladíka, který hraje v ukrajinském Lvově skladbu Time, zatímco zní městem sirény, obletělo celý svět. Píseň, která se v roce 2010 stala titulní ve filmu Počátek, patří mezi nejsrdceryvnější na světě. O to více pak emočně působí ve spojení s aktuálním děním na východě.

Na instagramu zmiňované video zveřejnil fotograf John Stanmeyer. „Když začaly houkat sirény, policie začala všechny hnát na nádraží. Alex ale nezastavil, a i nadále hrál na piano, a to mnohem hlasitěji i přesto, že se vystavil leteckému útoku. A spolu s ním i kamarádka s růžově nalakovanými nehty, která ho doprovázela,“ popsal.

Video se dostalo až k samotnému Hansi Zimmerovi, který je aktuálně na turné, v rámci nějž se zastaví také v České republice. Skladatel během své show v Londýně záznam promítl na velkoplošné obrazovce a sklonil mladíkovi poklonu.

„Ahoj Alexi, tady Hans Zimmer. Jsem ohromen tvým vystoupením s Time v časech krize. Jsem ohromen tím, jak dokážeš používat muziku. Jsme na vaší straně. Dnes večer budeme hrát Time. A pokaždé, kdy ho budeme hrát, ho budeme hrát pro tebe,“ uvedl hudebník, který má sám v orchestru deset muzikantů z Ukrajiny. Původně jich však bylo mnohem víc. Právě oni spolu s Alexem obdrželi od londýnského publika potlesk vestoje.

Články, které by tě mohly zajímat