Právě vysíláme

Tomáš Klus zavzpomínal na zesnulého otce. „Dal mi, co měl. A dál už nemohl,“ napsal

7. září 2022 9:10
Tomáš Klus zavzpomínal na zesnulého otce. „Dal mi, co měl. A dál už nemohl,“ napsal

Tomáš Klus na svých sociálních sítích zavzpomínal na svého otce, který zemřel, když zpěvákovi bylo pouhých deset let. O dva roky dříve přitom přišel ještě o mladší sestru, jež měla rakovinu. Zároveň poděkoval mamince, která je pro něj „superhrdinkou vesmíru“.

Zpěvák Tomáš Klus neměl nejšťastnější dětství. V osmi letech jeho sestra podlehla rakovině, o dva roky později přišel o tátu, který spadl ze skály. Muzikant tak žil pouze s maminkou, které dnes vše, co pro něj udělala, vrací. Interpret ji ne nadarmo nazývá „superhrdinkou vesmíru“.

Jak Klus uvedl ve svém příspěvku na sociálních sítích, jeho tatínek by aktuálně slavil 56. narozeniny.  „Jako dítě jsem měl jeho odchod usnadněn tím, že mi fantazie nabídla tisíc a jedno řešení otázek – kam šel, proč, co tam dělá…,“ prozradil zpěvák, jak se vyrovnával s jeho nenadálou smrtí. S babičkou chodil do kostela, protože věřil, že ho tam táta slyší nejlíp. „Pak jsem si mu stěžoval na pančelky a kluky z Béčka a na to, jak mě všichni nekonečně litují a chovaj se ke mně jinak a taky jsem ho po večerech prosil, aby mi Nikol odepsala na ten dopis a aby zakroužkovala v pasáži ‚chceš se mnou chodit‘ ono ANO,“ zavzpomínal.

Období, kdy přišel o tatínka, pro něj nebylo jednoduché. Nikdy na něj však necítil zlobu či vztah. „Dal mi, co měl. A dál už nemohl,“ napsal.

O to víc na něj nyní vzpomíná, když má vlastní děti. Přiznává, že když si představí, jakou by měl jeho otec z vnoučat radost, mívá slzy v očích. „A teď nedávno se kruh uzavřel a já po dlouhý době otevřel stavidla a bulel v šatně welnessu. Cestou do sauny, kterou mě naučil táta milovat, mi Alfréd z ničeho nic vpálil – víš, že je na tebe tvůj táta pyšnej? Proč? Protože byl skvělej táta, takže ví, že ty jsi taky skvělej táta a takže je na tebe pyšnej,“ dojal ho syn.

Klus má s manželkou Tamarou tři děti. Nejstarší Josefína se narodila v roce 2013, Alfréd přišel na svět o tři roky později a nejmladší Jenovéfa v roce 2017.

Články, které by tě mohly zajímat