Právě vysíláme

Travis Scott zaplatí pohřeb obětem festivalu Astroworld. K tragédii se vyjádřil i Drake

9. listopadu 2021 11:10
Travis Scott zaplatí pohřeb obětem festivalu Astroworld. K tragédii se vyjádřil i Drake

Americká policie vyšetřuje páteční tlačenici na hudebním festivalu Astroworld v Houstonu, při níž zahynulo osm lidí a mnoho dalších bylo zraněno. Travis Scott přislíbil zaplacení pohřbu obětí a bude spolupracovat s organizací BetterHelp, která pomůže obětem, kteří se z tragédie zotavují.

Festival Astroworld pořádaný raperem Travisem Scottem, kterého se zúčastnilo zhruba 50 tisíc lidí se proměnil v traumatizující zážitek. Při tlačenici přišlo o život 8 osob a stovky lidí byly zraněny. Travis Scott vyjádřil svou lítost a oznámil, že obětem zaplatí pohřby: Travis i nadále spolupracuje s městem Houston, policií i místními záchranáři, aby se spojil s rodinami těch, kteří na festivalu přišli o život,“ uvedl v oficiálním prohlášení raperův zástupce.

Travis Scott mimo jiné slíbil, že osmi obětem zaplatí pohřeb a bude spolupracovat s organizací BetterHelp, která bezplatně pomůže všem, kteří se z tragédie zotavují nebo je traumatizující zážitek psychicky poznamenal. „To jsou první z mnoha kroků, které Travis plánuje učinit,“ uvedl jeho producent.

„Modlím se za rodiny, které zasáhlo to, co se dnes stalo. Jsem naprosto zdrcen tím, co se včera v noci událo,“ napsal v sobotu Travis na sociálních sítích.

K tragické události se vyjádřil už i Drake, který byl s Travisem Scottem na pódiu. „Několik posledních dnů jsem strávil tím, že jsem se snažil utřídit si myšlenky týkající se této devastující tragédie. Nerad na této platformě vyjadřuju zármutek a takto hluboké emoce,“ uvedl prohlášení Drake. „Mé srdce je zlomené pro rodiny a přátele těch, kteří přišli o život, a pro každého, kdo trpí. Budu se za ně i nadále modlit a budu jim sloužit jakýmkoli způsobem, ať je Bůh s vámi všemi,“ zakončil rapper vyjádření.

Rapeři Travis Scott a Drake jsou žalováni o více než milion dolarů mužem, který tvrdí, že byl „těžce zraněn“ v davu. Scott, který řekl, že byl z tragédie zdrcen, byl dvakrát odsouzen za to, že na předchozích koncertech povzbuzoval fanoušky, aby přeskakovali bezpečnostní bariéry a spěchali na pódium.

Články, které by tě mohly zajímat