Právě vysíláme

Turisté zničili slavný islandský kaňon! Prý za to může JUSTIN BIEBER

28. března 2019 11:10
Turisté zničili slavný islandský kaňon! Prý za to může JUSTIN BIEBER

Justin Bieber je opět terčem kritiky. Tentokrát je mu však možná zbytečně křivděno!

Zatímco existují místa, která zejí prázdnotou a neukáže se na nich ani noha, jsou naopak lokality, kde si s návalem turistů už nevědí rady. Mezi taková místa se řadí například islandský kaňon nazvaný Fjaorárgljúfor. Ten musí být dokonce kvůli obrovské návštěvnosti uzavřen, protože turisté zapříčinili na místě velké enviromentální škody.

Jak informoval server CNN travel, ředitel jedné z islandských agentur zabývající se životním prostředím dává vinu nejen turistům, ale i Justinovi Bieberovi. Ten totiž v kaňonu točil před pěti lety videoklip k songu I´ll Show You a na místo tak nalákal mnoho fanoušků, kteří si v krásné islandské přírodě fotili fotky na Instagram.

Aby se ale zodpovědnost neházela jen na kanadského zpěváka, podle ředitelky národní turistické centrály Visit Iceland bude kaňon na čas uzavřený i kvůli bezpečnosti, protože jarní počasí bývá v této lokalitě nevyzpytatelné.

Samotný Justin se zatím k celé situaci nevyjádřil. Přeci jenom má teď problémů dost a nedávno se fanouškům svěřil s tím, že trpí velkými depresemi, za nimiž určitě problém s islandským kaňonem nestojí.

 

 

 

Zdroj: CNN

Články, které by tě mohly zajímat