Právě vysíláme

Turné Eras je fenomén: Singapur zaplatil Taylor Swift za to, aby v zemi vystoupila

5. března 2024 13:05
Turné Eras je fenomén: Singapur zaplatil Taylor Swift za to, aby v zemi vystoupila

Taylor Swift je fenomén, což si moc dobře uvědomují i vládní představitelé mnoha zemí světa. Zpěvačce dokonce nabízí peníze za to, aby do jejich země přijela a pomohla tak pozvednout místní ekonomiku. Jednou z těchto zemí je i Singapur.

Předseda singapurské vlády Lee Hsien Loong hájí dohodu s americkou zpěvačkou Taylor Swift, díky které zpěvačka na světovém turné navštíví v jihovýchodní Asii pouze Singapur. Informoval o tom dnes server The Guardian. Jinou zemí už v jihovýchodní Asii nenavštíví, a právě to se nelíbí tamním vládním představitelům. Kvůli dohodě se Singapurem tak státy přijdou o peníze, které by s pořádáním koncertů získaly. Především jde o zisky v cestovním ruchu.

„Naše agentury se s Taylor Swift domluvily na tom, aby navštívila Singapur, a také aby byl její jedinou zastávkou v jihovýchodní Asii,“ sdělil předseda vlády na tiskové konferenci v Melbourne, kde se účastní regionálního summitu.

Thajský premiér minulý měsíc prohlásil, že ho firma AEG stojící za propagací koncertů informovala, že singapurská vláda nabídla zpěvačce částku dva až tři miliony dolarů (zhruba 46 až 70 milionů Kč) za vystoupení. Swift má v Singapuru šest vyprodaných koncertů.

Singapurská vláda už dříve uvedla, že zpěvačce poskytla za vystoupení finanční obnos. Nezmínila se však o podmínkách sjednané dohody. Některé sousední státy z jihovýchodní Asie si tak stěžovaly, že kvůli tomuto kroku přijdou o turisty, kteří za Taylor mohli cestovat.

Singapurský premiér potvrdil, že zpěvačce poskytl prostředky z vládního fondu zřízeného pro obnovu cestovního ruchu po pandemii, konkrétní částku ale neuvedl. Zároveň naznačil, že kdyby dohodu neuzavřel, mohla by tak učinit jiná ze sousedních zemí. „Někdy uzavře dohodu jedna země, někdy zase jiná,“ prohlásil singapurský premiér. „Pokud je to třeba k tomu, abychom dosáhli oboustranně výhodného výsledku, který z pohledu Singapuru slouží nejen k růstu ekonomiky, ale i k přílivu návštěvníků, nevidím důvod, proč ne,“ dodal.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat