Právě vysíláme

Udílení cen Grammy se stejně jako minulý rok kvůli koronaviru přesouvá

6. ledna 2022 9:10
Udílení cen Grammy se stejně jako minulý rok kvůli koronaviru přesouvá

Nadcházející udílení hudebních cen Grammy jeho pořadatelé odložili na neurčito kvůli obavám ze sílící pandemie nemoci Covid–19 a především koronavirové variantě omikron. Slavnostní ceremoniál byl původně v plánu na 31. ledna 2022.

„Po pečlivém zvážení a analýze ve spolupráci s městskými a státními úředníky, odborníky na zdraví a bezpečnost, uměleckou komunitou a mnoha našimi partnery odložily Recording Academy a CBS 64. ročník udílení cen Grammy. Zdraví a bezpečnost hudebníků, diváků a stovek lidí, kteří neúnavně pracují na přípravě show, zůstává nejvyšší prioritou,“ uvedli pořadatelé v prohlášení, v němž rovněž slíbili brzké oznámení nového termínu.

O odložení udílení cen se v médiích spekulovalo již dříve, mnozí umělci váhali se svou účastí a někteří vyzvali akademii, aby udílení cen odložila, napsal web Variety.

Příprava prostor haly, která slouží i pro sportovní zápasy, na galavečer zabere podle jejího provozovatele zhruba deset dní. Termíny jsou zablokované jinými akcemi až do poloviny dubna, dostatek volných dní pro pořádání Grammy tak bude nejdříve v červnu.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat