Právě vysíláme

Už jste slyšeli o projektu MELOGEE? V Praze je otevřena první veřejná zkušebna a sklízí ocenění v mezinárodní soutěži

28. února 2019 15:10
Už jste slyšeli o projektu MELOGEE? V Praze je otevřena první veřejná zkušebna a sklízí ocenění v mezinárodní soutěži

V Praze je nyní otevřená veřejná zkušebna pro všechny, kteří nemohou z jakýchkoliv důvodů cvičit doma nebo nemají prostředky k vlastnictví hudebního nástroje. V této veřejné zkušebně jsou k dispozici různé různé druhy nástrojů, na které si může kdokoliv zahrát anebo tam jako individuální hudebník regulérně zkoušet.

,,Chtěli jsme vytvořit místo pro ty, kteří chtějí hrát, ale něco jim v tom brání. Například pro některé profesionální hudebníky je těžké najít místo pro zkoušení. Brání jim v tom spolubydlící, sousedé nebo děti. Pro ty, kteří chtějí začít hrát na hudební nástroj, může být užitečné si to nejdříve párkrát vyzkoušet, než si koupí vlastní,“ vysvětluje Veronika Kynclová, jedna ze zakladatelek sdílené zkušebny pro zpravodajský server Prague Morning.

Melogee

Veronika Kynclová a Blanka Pauerová

,,Naším záměrem je vybudovat hudební komunitu hráčů, kteří si pomáhají. Když někomu chybí parťák na hraní nebo potřebuje radu od zkušenějšího, bude se mít kam obrátit,“ říká pro web Impact Hub Praha Blanka Pauerová, druhá zakladatelka. „Chodila jsem na housle do hudebky a bylo to pro mě náročné, protože oni tam vyhodnotili, že nemám talent a hudební sluch a chtěli mě dokonce vyhodit, takže to pak byl trochu boj, aby si mě tam vůbec nechali. Takže jsem neměla dobrý zážitek z toho, jak jsem se sama učila hudbu, tak chci, aby lidé měli možnost dělat to trochu jinak,“ řekla Veronika Kynclová, autorka projektu. Dvojice mladých slečen se svým projektem uspěla v mezinárodní soutěži.

Prostory hudební zkušebny Melogee leží v Plzeňské ulici na Praze 5. Veřejnosti budou v testovacím období otevřené ve všedních dnech od 17:00 do 21:00 hodin.

Zdroj: melogee.reservio.com, prahatv.eu, www.facebook.com

Ze života celebrit: Kdo se v posledních dnech zasnoubil?