Právě vysíláme

Víťa Starý z Mandrage podstoupil amputaci nohy

30. prosince 2022 9:10
Víťa Starý z Mandrage podstoupil amputaci nohy

Víťa Starý z Mandrage přišel o nohu. Amputaci dolní končetiny měl podstoupit kvůli neléčené cukrovce. Se zprávou přišel týdeník Sedmička.

Víťa Starý se před dvěma lety stáhl z hudební scény do ústraní. Spolu s tím ukončila činnost také kapela Mandrage, kterou zpěvák založil spolu se svým kamarádem z dětství Matyášem Vordou. Skupina svůj konec zdůvodnila tím, že Starý s ostatními členy nekomunikuje, sestava přitom měla krátce před turné, z nějž nakonec odehrála pouze jeden koncert v pražském Foru Karlín. Ačkoliv to formace nikdy nepotvrdila, velkou úlohu v jejím konci sehrála závislost frontmana na drogách.

Když se na začátku letošního roku objevila na veřejnosti první fotografie Starého s jeho maminkou, fanoušci se radovali. Zdánlivě se zdálo, že se hudebníkovi daří dobře. Vyhublý vzhled byl tatam, na snímku se usmíval a na první pohled vypadal mnohem zdravěji než v roce 2019, kdy jeho příznivce zhrozily fotografie z Českého mejdanu s Impulsem, kde Mandrage hráli.

Nástup do léčebny tak zpěvákovi rozhodně pomohl. Dokonce se objevily zprávy, že se pomalu vrací k hudbě. Už však neměl ambice vyprodávat velké haly, chtěl hrát pouze v menších prostorech. Léčbu měl však podle týdeníku Sedmička ukončit teprve nedávno. Příznivci Starého se tak bojí, aby mu amputace dolní končetiny nepřitížila. Podstoupit ji údajně měl kvůli cukrovce. „Je silný diabetik a už to nešlo jinak,“ uvedl zdroj zmíněnému týdeníku.

„Dlouho jsem s ním nemluvil, ale vím, že mu skutečně reálně hrozilo, že o nohu může přijít. Jestli k tomu došlo teď, nevím, ale nedivil bych se. Je to hrozný. Každopádně vím, že v drogách už nejede,“ uvedla na svém webu Prima s odkazem na zdroj, jenž důvěrně zná všechny členy kapely.

Kamarád Starého už v dubnu pro web extra.cz vypověděl, že kvůli neléčené cukrovce má někdejší frontman Mandrage velké zdravotní komplikace. „Víťa má bohužel zanedbaný diabetes. Teď už k doktorům chodí, ale léta na to kašlal. A kvůli komplikacím s ním bohužel musel skončit v práci,“ prozradil zdroj s tím, že hudebník pracoval v plzeňském divadle.

„Musí chodit o holi a jeho situace je taková, že v jednom z nejčernějších scénářů skončí na invalidním vozíků,“ dodal ještě a vysvětlil, že Starý trpí osteoporózou, tedy řídnutím kostí. Zároveň má neuropatii, jejíž důsledkem je ztráta citu, mravenčení, neopodstatněné bolesti i neschopnost rozeznat horko a chlad.

Články, které by tě mohly zajímat