Právě vysíláme

Vyjde kniha o Amy Winehouse. Ukáže její soukromé zápisky i osobní fotografie

4. května 2023 16:15
Vyjde kniha o Amy Winehouse. Ukáže její soukromé zápisky i osobní fotografie

K vydání se chystá kniha s dosud nezveřejněnými zápisky, texty k písním a osobními fotografiemi britské zpěvačky Amy Winehouse, která zemřela v roce 2011.

Kniha s názvem Amy Winehouse: In Her Words (Amy Winehouse: Svými slovy) vyjde koncem srpna, dva týdny před 40. výročím narození zpěvačky. Informovali o tom na twitteru správci jejího odkazu.

Kniha má podle oznámení ukázat „neuvěřitelný literární talent, její vtip, šarm a radost ze života“. Publikace, která má přiblížit vývoj zpěvačky oceněné několika Grammy od dětství až po zrození legendy, nejdříve vyjde v angličtině.

Vydání knihy nemá jen potěšit fanoušky zpěvačky, ale poslouží i dobrému účelu. Časopis Rolling Stone napsal, že zisk z prodeje, nejméně však 70 000 liber (téměř 1,9 milionu korun), připadne nadaci Amy Winehouse. Tu zřídili její rodiče s cílem pomáhat mladým lidem bojujícím se závislostmi.

O pohnutém životě hudební ikony v současnosti vzniká i film. Winehouse zemřela v 27 letech na otravu alkoholem po dlouholetých problémech s drogami a pitím.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat