Právě vysíláme

Bezpečnost aplikace WhatsApp ohrožovali hackeři. Facebook zakročil, ale chybu neohlásil

11. října 2018 12:10
Bezpečnost aplikace WhatsApp ohrožovali hackeři. Facebook zakročil, ale chybu neohlásil

Aplikaci WhatsApp ohrožovala chyba, která umožňovala hackerům převzít kontrolu nad aplikací v momentě, když uživatel přijal příchozí hovor.

Zádrhel v zabezpečení, který ohrožoval aplikaci na platformách Android a Apple, byl objeven koncem srpna. Facebook opravu oznámil teprve nyní a to až v reakci na zprávy technologických webů ZDNet a The Register, které uvedly, že firma bezpečnostní nedostatek odstranila počátkem tohoto měsíce.

„Běžně spolupracujeme s bezpečnostními experty z celého světa, abychom zajistili, že WhatsApp je bezpečný a spolehlivý,“ sdělil provozovatel WhatsApp.

Nejmenovaný pracovník WhatsAppu, který se problému věnoval, uvedl, že neexistuje žádný důkaz, že by hackeři chybu zneužili. Stejného názoru je i společnost Google, jejíž výzkumník se na odhalení chyby podílel.

Aplikaci WhatsApp využívá zhruba 1,2 miliardy lidí a v řadě zemí je považována za klíčový komunikační i obchodní nástroj. Službu v roce 2014 získala za 19 miliard dolarů (nyní více než 426 miliard Kč) společnost Facebook.

Zdroj: ČTK

Fiktivní výrobky z filmů, které si našly cestu do skutečného světa

Články, které by tě mohly zajímat