Právě vysíláme

Hackeři napadli FACEBOOK. Dostali se k účtům 50 milionů uživatelů a potenciálně nad nimi převzali kontrolu

29. září 2018 10:42
Hackeři napadli FACEBOOK. Dostali se k účtům 50 milionů uživatelů a potenciálně nad nimi převzali kontrolu

Facebook, který v současné době čelí kontrolám kvůli způsobu, jakým zachází ze soukromými informacemi uživatelů, nyní ohlásil útok na svou počítačovou síť, který odhalil osobní informace téměř 50 milionů uživatelů.

Útok byl největším ve čtrnáctileté historii společnosti. Hackeři využili funkce v kódu sociální sítě, aby získali přístup k uživatelským účtům a potenciálně nad nimi převzali kontrolu.

Zpráva nemohla přijít ve více nevhodný okamžik. Facebook v uplynulém roce čelil skandálu po té, co se přišlo na to, že společnost Cambridge Analytica získala přístup k soukromým informacím téměř 87 milionů uživatelů a dezinformace, které se následně po sociální síti rozšířily, mohly ovlivnit volby a dokonce vést ke smrti lidí v několika zemích.

„Je to další důkaz toho, že Kongers potřebuje posílit kontrolu této sociální sítě, aby zajistil ochranu a bezpečnost soukromých uživatelů,“ uvedl demokratický senátor Mark Warner. „Měli bychom zahájit okamžité vyšetřování, abychom pochopili, co se stalo.“

Guy Rosen, viceprezident produktového managmentu Facebooku, v narychlo svolané konferenci odmítl novinářům sdělit, zda byl útok organizován hackery jednoho státu.

Zdroj: BBC.com

Nejlepší umělecké fotky pořízené iPhonem v roce 2018

Články, které by tě mohly zajímat