Právě vysíláme

HONDA vydává novou verzi legendární sportovní motorky! Co všechno dokáže?

17. září 2018 12:10
HONDA vydává novou verzi legendární sportovní motorky! Co všechno dokáže?

Japonská značka Honda novým modelem potvrzuje pověst jednoho z nejlepších výrobců motocyklů na světě. Model Fireblade SP je silný a rychlý, ale zároveň lehký a bezpečný. Mrkněte na něj přímo zde!

Honda Fireblade patří už řadu let mezi legendární motocyklové modely, ale troufáme si říct, že nová řada Fireblade SP 2018 je dosud nejlepší, se kterou japonská firma kdy přišla. Zachoval se ikonický, hranatý vzhled s legendární barevnou kombinací červená-modrá-bílá a přibyl nový přístrojový panel, který jezdci umožní důkladně kontrolovat detaily jízdy: od rychlosti až po výběr mezi třemi speciální režimy (pro jízdu po silnici, okruhový režim a režim pro mechaniky).

Výkon motoru je ohromující, jak u modelů Honda bývá zvykem. Motor s objemem 1 000 cc (nebo-li kubických centimetrů) disponuje silou 189 koní a maximální rychlostí zhruba 300 km/h. To ale není vše! Motorka navíc nabízí i protiblokovací brzdový systém ABS, který pomáhá hlavně s brzděním v zatáčkách a s prudkým brzděním. Systém pomáhá zadním kolům zůstat za jakýchkoliv okolností na zemi, což výrazně snižuje risk nehody.

Nový model Fireblade SP vyjde na 589 900 Kč, k mání ale bude i sportovnější model Fireblade SP2, který bude podle Hondy určen především pro zkušené, závodní řidiče. Na který si troufnete vy?

Zdroj: GQ, Honda

Rolls Royce Phantom I Jonckheere Coupe: Auto, které si zamilujete

Články, které by tě mohly zajímat