Právě vysíláme

Policie v Dubaji bude v budoucnu používat létající motorky. Odborníci strojům příliš nevěří!

11. listopadu 2018 12:10
Policie v Dubaji bude v budoucnu používat létající motorky. Odborníci strojům příliš nevěří!

Policisté v Dubaji se můžou těšit na novou „hračku“. V budoucnu už nebudou hlídat veřejný pořádek pouze z automobilů, ale i ze vzduchu. Od ruské společnosti Scorpion si totiž dubajská vláda objednala speciální létající motocykly!

Stroj se čtyřmi vrtulemi představili loňský rok na mezinárodním veletrhu technologií GITEX. Objednávka z Arabských emirátů přišla o několik měsíců později a pro společnost Scorpion se zdála nejatraktivnější.

Slabá výdrž?

Maximální rychlost létající motorky je 64 km / h a každý jednotlivý model váží 115 kilo. Odborníci jsou však zatím s jejím využíváním při potírání zločinu skeptičtí. Stroj totiž neobsahuje například sirénu, jako obyčejná policejní auta, a v nouzových případech zvládne jen blikání. Baterie pak ve vzduchu vydrží jen po dobu 10 až 25 minut s pilotem a 40 minut bez něj. Dobíjí se navíc  2,5 hodiny.

Podle výrobce má dubajská policie na Hoverbike přednostní práva a může objednat tolik strojů, kolik bude chtít. Příští měsíc by mělo být jasno, kolik kusů bude objednávka zahrnovat. Prý není problém dodat 30 až 40 létajících motorek.

 

Zdroj: CNN

5 nejčastějších typů snů, které se lidem zdají. Co znamenají?

Články, které by tě mohly zajímat