Právě vysíláme

Praha se umístila na žebříčku 10 nejpřívětivějších měst světa pro vegany a vegetariány. Uhodnete, na jakém je místě?

2. dubna 2019 14:10
Praha se umístila na žebříčku 10 nejpřívětivějších měst světa pro vegany a vegetariány. Uhodnete, na jakém je místě?

Webový portál HappyCow, jenž je zaměřený na cestování a veganskou a vegetariánskou stravu, nedávno uveřejnil žebříček deseti nejpřívětivějších míst, které jsou snem každého milovníka pokrmů bez masa.

Žebříček vznikl na základě tří kritérií – počtu veganských restaurací přímo v daném městě a bezprostředním okolí, kvalitou restaurací a osobním dojmem autorů z přívětivosti města vůči veganům.

Na prvním místě skončil Londýn. Odhaduje se, že více než půl milionu londýnských obyvatel patří mezi vegetariány nebo vegany.

Na druhém místě se umístil Berlín, kde autoři napočítali 65 veganských restaurací a 320 dalších, které fungují v blízkém okolí německé metropole.

Na třetí místo se dostal  New York s úctyhodnými 64 restauracemi.

Na čtvrtém místě se umístil americký Portland, kde se nachází na 40 veganských, 27 vegetariánských a více než 150 dalších veg-friendly restaurací. Porotci toto město prohlásili za jedno z nejvíce hipster míst z celého žebříčku.

Na pátém místě je pak Tel Aviv. Odhaduje se, že 5 až 8 % izraelské populace patří mezi vegany, což je v celosvětovém měřítku prvenství.

Možná vás překvapí, že místo v tomto světovém žebříčku obsadila i Praha, kde se nachází na 48 veganských zařízení. Porotci si pochvalovali restauraci Chlebíček nebo Forrest Bistro, na nejlepší veganský burger si podle nich zajdete do restaurace Pastva.

Zde je celý žebříček:

  1. Londýn
  2. Berlín
  3. New York
  4. Portland
  5. Tel Aviv
  6. Los Angeles
  7. Varšava
  8. Toronto
  9. Praha
  10. Paříž

Zdroj: www.happycow.net.

Články, které by tě mohly zajímat