Právě vysíláme

První recenze nového modelu iPHONE XS jsou tu! Jak si vede v porovnání s ANDROIDEM?

18. září 2018 12:10
První recenze nového modelu iPHONE XS jsou tu! Jak si vede v porovnání s ANDROIDEM?

Minulý týden představil Apple nový model iPhone XS a netrvalo dlouho, než je lidé začali porovnávat s modely Android. V čem se nový iPhone od Androidů liší? V čem vyniká a v čem zaostává? Vše vám prozradíme!

iPhone XS se v některých testech chlubil přímo dechberoucími výsledky. Náročný test AnTuTu Benchmark, provozován serverem AnTuTu, iPhonu XS například udělil skóre 360 000, což je o 121 923 bodů víc, než získala předchozí verze iPhone X a o 113 512 bodů víc, než nasbíral model Samsung Galaxy S9. Zdá se, že nový bionický čip A12 (o kterém při uvedení telefonů mluvili neustále), opravdu zapůsobil. Sami uživatelé Androidu přiznávají, že je iPhone XS nejrychlejším, nejsilnějším a nejšetrnějším chytrým telefonem na světě.

Nicméně Apple s novým iPhonem nedominuje nad konkurencí tak, jak by si možná představoval. V některých ohledech za Androidem dokonce zaostává. iPhone XS má horší display než například Samsung Galaxy S9 nebo Sony Xperia XZ3 a chlubí se horším foťákem než model Huawei P20 Pro.

Nejdražší iPhone v historii zároveň disponuje nejmenší baterií ze všech chytrých telefonů. Lepší výkonnost mobilu jde bohužel na úkor velikosti (a tudíž i výkonu) baterie, což pro některé uživatele může být nepříjemné.

iPhone XS je bezpochyby vydařený model a s výsledky prvních recenzí může být Apple spokojený. Nepřepíše sice dějiny jako první iPhone, ale i tak si firma ze Silicon Valley nejspíš udrží pozici lídra na trhu s chytrými mobily.

Zdroj: AnTuTu, Twitter, Androidauthority, Apple

Články, které by tě mohly zajímat