Právě vysíláme

APPLE představil tři nové modely iPhone! V čem jsou lepší než ty staré?

12. září 2018 20:42
APPLE představil tři nové modely iPhone! V čem jsou lepší než ty staré?

Apple při tradiční podzimní prezentaci „Keynote“ představil čtyři obrovské novinky a fanoušci jsou z nich nadšení! O co se jedná a co nabídnou novinky?

Co představil Apple za novinky?

Apple představil celkem tři nové modely iPhone a novou řadu hodinek Apple Watch. iPhone X S a iPhone X S Max představují vylepšené verze modelu iPhone X a jsou momentálně nejvyspělejší chytré telefony na trhu. Firma ze Silicon Valley rovněž představila menší a levnější model iPhone X R, který obsahuje podobné finty, jako modely X S a X S Max.

V čem se budou iPhone X S a iPhone X S Max lišit od předchozího modelu?

Apple hodně sází na nový, mega-silný a výkonný čip A12 Bionic. Ten umožní modelům lepší celkovou výkonnost, hlavně co se týče fotoaparátu. Uživatelé nových iPhonů X S a X S Max budou moci manipulovat s fotkami, jako nikdy předtím, což je výborná zpráva pro milovníky focení, či uživatele sociálních sítí. Díky novému čipu se taky zlepšila schopnost telefonu pracovat s rozšířenou realitou. Uživatelé si tak budou moci užít hry a aplikace jako nikdy předtím a celkový zážitek bude o to realističtější a živější.

A co ten iPhone X R?

Před prezentací kolovaly internetem zprávy, že dorazí nový, levnější iPhone X C. Ten nakonec dorazil, ale v jiné podobě. iPhone X R je levnější, menší a má horší kameru než například iPhone X S Max. Nicméně, i tento model zdobí nejkvalitnější LCD display ze všech chytrých telefonů a zachována je i technologie Face ID (čili rozpoznání podle obličeje). iPhone X R je navíc prvním iPhonem představený na podzim, který bude k mání i v červené barvě. To fanoušky určitě potěší!

Představení nového modelu iPhone X R

Co všechno nabídnou nové hodinky Apple Watch?

Nová řada hodinek Apple Watch byla největším překvapením celé prezentace. Čtvrtá série Apple Watch nabídne větší display, možnost k lepšímu telefonnímu připojení a hlasitější zvukové reproduktory. Jenže to není vše – nová série hodinek totiž vyniká schopností, kterou jsme tu ještě neviděli. Hodinky Apple Watch Series 4 budou moci monitorovat výkon našeho srdce a usoudit podle toho, zda se srdcem nemáme potíže. V nové sérii nebude ani chybět senzor, který pozná, kdy uživatel upadne nebo uklouzne. Pokud se po pádu uživatel zraní, hodinky automaticky vytočí číslo záchranné služby a poskytnou jim data ohledně polohy zraněného uživatele. Neuvěřitelné!

Nový Apple Watch Series 4 vypadá překrásně

Kolik budou tyhle hračky stát a kdy si je budeme moci koupit?

Modely iPhone X S a X S Max dorazí do České republiky už 29. září. K mání budou verze 64 GB, 256 GB a 512 GB. iPhone X S vyjde nejlevněji na 999 amerických dolarů (v Česku 29 99O Kč) a nejlevnější X S Max vyjde na 1099 amerických dolarů (v Česku 32 990 Kč).

Apple Watch by měl vyjít také koncem měsíce. Levnější verze (bez možnosti připojení k mobilním datům) vyjde na 399 amerických dolarů (zhruba 8 700 Kč) a dražší verze o sto dolarů víc (čili téměř 11 000 Kč).

iPhone X R vyjde až příští měsíc (14. října) a bude stát zhruba 16 500 Kč. Vyjdou tři verze: 64 GB, 128 GB a 256 GB.

Zdroj: Apple.com, Gizmodo, Instagram, Business Insider

Obaly na mobily, které budete zaručeně chtít

Články, které by tě mohly zajímat