Právě vysíláme

Velký úspěch finále Miss České republiky Roberta Novotného

21. května 2021 14:08
Velký úspěch finále Miss České republiky Roberta Novotného

V sobotu 15. května se stala novou Miss České republiky 2020 Jana Krojidlová (20 let) z Čelákovic. Nové pojetí soutěže stejně jako atraktivní finálový večer se u diváků setkaly s velmi kladným přijetím.

Finále tradiční národní soutěže krásy se kvůli korovavirovým opatřením tento rok poprvé odehrávalo bez diváků. O titul královny krásy bojovalo celkem osm vybraných superfinalistek, které vzešly z vyřazovacích kol. Den před finále vyzval moderátor soutěže Jakub Kohák vítězky předchozích dvou ročníků k riskantnímu kroku: aby soutěž moderovaly s ním a bez přípravy. Tato výzva vzbudila přirozený zájem diváků a přispěla k tomu, že celková sledovanost přímého přenosu se přehoupla přes jeden a čtvrt milionu sledujících.

Od doby Miloše Zapletala byli všichni organizátoři národních soutěží krásy vystaveni nemilosrdnému srovnání s jeho konceptem soutěže. V případě finále Miss České republiky 2020 organizované ředitelem Robertem Novotným se toto srovnání neslo v rovině chvály. Bylo to hlavně díky celkovému vizuálnímu dojmu soutěže, zábavným vstupům Jakuba Koháka, důstojným projevům vítězek i novému pojetí breaků nutných pro převlékání dívek, ve kterých mohli diváci díky sérii videí nahlédnout do zákulisí soutěže.

Charita nikoliv pouze prezentovaná

Miss České republiky díky Robertu Novotnému změnila svůj charakter takřka k nepoznání. Organizátoři odmítli spolupráci s bulvárními médii a soutěž dostala čistě charitativní charakter. Úzce se propojila s projektem Počítače dětem, v jehož rámci se během pandemie rozvážely počítače dětem ze sociálně slabých rodin. Této aktivity si všiml i Fond dětí Organizace Spojených národů UNICEF, který se ve světové premiéře rozhodl udělit titul nejaktivnější z dívek za její mimořádný přínos charitě. Během finálového večera výkonná ředitelka UNICEF ČR, Pavla Gomba, udělila premiérový titul Miss Naděje Kristýně Hyské (20) z Nespek.

Po dvanácti letech se národní soutěž krásy dostala zpět na obrazovku TV Nova. Slavnostní večer začal v 18:30 hodin na portále TN.cz a vyhlášení vítězek proběhlo ve speciálu Televizních novin v hlavním vysílacím čase. V porotě kromě sponzorů a organizátorů soutěže usedly i známé tváře jako je Robert Jašków, Ivana Jirešová, Jan Kopečný, Tereza Mašková, Lucie Bikárová, Radek Kašpárek či Iva Sarauerová. V porotě zasedli i ředitel soutěže Robert Novotný a generální ředitel TV Nova Jan Vlček.

Porota zvolila vítězku Janu Krojidlovou (20) z Čelákovic, druhá se umístila Valerie Herianová (20) z Ústí nad Labem a třetí místo vybojovala Kateřina Šimonková (20) z Krnova. Dívkou s nejvyšším počtem hlasů od veřejnosti se stala Simona Šimková (24). Ta vedle titulu Miss Sympatie získala i titul Miss Silueta udělovaný dívce s nejlepší postavou. Na vítězky čekalo hned několik hodnotných cen od partnerů soutěže a celková hodnota výher v soutěži přesáhla jeden milion korun.

 

Okamžitý start dalšího ročníku

Kvůli pandemii pětkrát odložené finále okamžitě odstartovalo i další ročník soutěže. V něm vítězka Miss České republiky ročníku 2021 získá rekordních sto tisíc korun v hotovosti, zapůjčení automobilu na rok a věcné dary v hodnotě čtvrt milionu korun.

Dívky se mohou registrovat na castingy přes stránky www.miss-ceske-republiky.cz.

Zdroj: Miss České republiky

Články, které by tě mohly zajímat