Právě vysíláme

iPhone 12 stahují z prodeje. Je nebezpečný

14. září 2023 12:45
iPhone 12 stahují z prodeje. Je nebezpečný

Iphone 15 už je na světě, starší model se ovšem stahuje z prodeje. Ve Francii přechodně stáhnou z prodeje iPhone 12 společnosti Apple, který byl uveden na trh v roce 2020.

Vyzařuje příliš silné elektromagnetické vlny. S odkazem na Národní agenturu pro radiové frekvence (ANFR) o tom informuje agentura AFP. Zpráva přichází v den, kdy americký výrobce představil novou řadu chytrých telefonů iPhone 15.

Podle ANFR iPhone 12 překračuje mezní hodnoty pro elektromagnetické vlny vyzařované a absorbované lidským tělem.

„ANFR žádá společnost Apple, aby učinila vše, co je v jejích silách, a tuto závadu co nejrychleji odstranila. Pokud se tak nestane, bude Apple zodpovědný za stažení všech už prodaných kusů,“ dodal úřad.

Francouzský úřad nyní předá svá zjištění regulačním orgánům v ostatních členských státech Evropské unie. „V praxi by toto rozhodnutí mohlo mít efekt sněhové koule,“ řekl listu Le Parisien francouzský ministr pro digitální ekonomiku Jean-Noël Barrot. Dodal, že k vyřešení problému s radiací postačí aktualizace softwaru a že Apple má reagovat do dvou týdnů.

Telefony iPhone jsou klíčovým produktem firmy s vykousnutým jablkem v logu a na tržbách této nejhodnotnější společnosti světa se podílejí zhruba polovinou. Dosud se celosvětově prodalo podle odhadů přes 2,3 miliardy iPhonů.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat