Právě vysíláme

Basketbalová NBA se dohraje v populárním resortu DISNEY WORLD! Rozhodlo o tom ligové představenstvo

7. června 2020 9:10
Basketbalová NBA se dohraje v populárním resortu DISNEY WORLD! Rozhodlo o tom ligové představenstvo

Členové představenstva basketbalové NBA hlasovali pro ukončení letošní sezony v populárním zábavním resortu Disney World na Floridě. O ligový titul si zahraje 22 týmů a zdá se, že by se mohlo začít hrát už od 31. července.

Ambiciózní plán

Nejprestižnější basketbalová liga světa NBA bude mnohým fanoušků letos spíše připadat ikonický animovaný film Space Jam. Proč zrovna tohle přirovnání? Členové ligového představenstva totiž hlasovali pro odehrání soutěže ve floridském resortu Disney World.

Ligoví šéfové se hájí tím, že resort poskytuje možnosti pro ubytování a hráči se tam nemusí bát kontaktu s venkovním světem. Omezí tak riziko nákazy Covidem-19 pro hráče i pořadatele.

Formát upravené dohrávky NBA zatím vypadá takto: z třiceti týmů si jich o play-off zahraje celkem dvaadvacet. Po osmi zápasech se tento počet zmenší ještě na 16 týmů, a tak se může hrát regulérní play-off. Série se budou hrát na čtyři vítězné zápasy, tedy jako za normálních okolností.

Funkcionáři doufají, že díky tomuto zkrácenému formátu se letošní vydání ligy může ukončit do 12. října. Nový ročník NBA snad poté začne 1. prosince, pokud to epidemiologická situace ve Spojených státech dovolí.

Zatím ale stále není jasné, zda na nový formát kývnou největší hvězdy ligy. Pětatřicetiletý LeBron James například před vynucenou pauzou uvedl, že bez fanoušků na zápas nenastoupí. Uvidíme, zda hvězda týmu Los Angeles Lakers tento slib dodrží!

Zdroj: NBA, ABC News, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat