Právě vysíláme

Bizarní soud v Indii: Rodiče žalují syna a snachu, za šest let manželství jim nedali vnoučata

14. května 2022 13:10
Bizarní soud v Indii: Rodiče žalují syna a snachu, za šest let manželství jim nedali vnoučata

Manželský pár v indickém státu Uttarpradéš podal žalobu na svého syna a snachu kvůli tomu, že jim doposud nedali vnoučata, ačkoliv jsou svoji šest let. Zažívají tak kvůli nim „psychické příkoří“. O tomto neobvyklém případu na svých internetových stránkách informuje deník The Times Of India.

Jedenašedesátiletý Sandžív Prasád a jeho o čtyři roky mladší manželka Sadhana chtějí, aby mladí do roka přivedli na svět na potomka, nebo jim vyplatili odškodnění ve výši 50 milionů rupií (přibližně 15,5 milionu korun). Jde podle nich o peníze, které investovali do synova vzdělání a výchovy. Otec říká, že syna v roce 2006 poslal do Spojených států na výcvik na pilota, o rok později se ale mladý muž kvůli ekonomické recesi v zahraničí vrátil. Přišel o práci a další dva roky žádnou nemohl najít.

„Finančně jsem ho podporoval i v tomto období,“ řekl otec, který prý během let za syna vydal všechny své úspory. Rodiče také platili nákladnou synovu svatbu, která se konala v pětihvězdičkovém hotelu, dali mu luxusní auto a novomanželům uhradili líbánky v zahraničí.

Nyní 35letý syn později pracoval jako pilot u soukromé letecké společnosti. „V roce 2016 jsme ho konečně oženili s nadějí, že nám dá vnouče, se kterým si budeme hrát, až budeme v důchodu. Ale uplynulo skoro šest let a žádné dítě není. Zažíváme nesmírné psychické příkoří,“ posteskl si Prasád. Nelíbí se mu také, že syn a snacha kvůli práci žijí každý v jiném městě. Ke snaše se prý chovají jako k vlastní dceři, ale ona je navštěvuje jen málokdy, čímž ještě zvětšuje jejich utrpení. Nabízeli jí, že pokud by se o dítě nechtěla kvůli obavám o práci starat, převzali by péči o potomka za ni.

The Times Of India uvádí, že se jim nepodařilo kontaktovat syna Prasádových. Právní zástupce manželského páru řekl, že jde o první takový případ ve státu Uttarpradéš a možná i v celé Indii. „Snem každého rodiče je stát se prarodičem. A oni na to čekají celé roky,“ uvedl.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat