Právě vysíláme

Bude z Grety Thunberg zpěvačka? Dívka se na stávce za klima rozjela

20. října 2021 9:10
Bude z Grety Thunberg zpěvačka? Dívka se na stávce za klima rozjela

Greta Thunberg je v současné době asi nejznámější aktivistkou v boji za klima. Osmnáctiletá dívka si nekupuje nové oblečení a ve snaze nezanechávat uhlíkovou stopu odmítá také cestovat letadlem. Většina lidí ji zná jako vážnou, na stávce za klima Fridays For Future však ukázala také svou druhou stránku a pořádně to rozjela.

Greta Thunberg otevřela festival Fridays For Future zcela netradičně, když se připojila na pódiu k Andreasovi Magnussonovi a zazpívala s ním hit Never Gonna Give You Up od Ricka Astleyho. A jak je vidět na videu, pořádně si to užila. Podobně naladěnou Thunberg její příznivci příliš vídat nemohou.

„I přes to všechno jsme stále teenageři, kteří se rádi baví. Nejsme jen naštvané děti, jak nás média často zobrazují,“ uvedla Švédka pro Aftonbladet.

Akce byla první ze série Climate Live 2021 organizovanou mladými aktivisty, kteří chtějí „zatlačit na světové lídry před klimatickou konferencí Cop26“. Ta se má konat v Glasgow od neděle 31. října 2021 do pátku 12. listopadu 2021. Naplánováno je dalších devatenáct koncertů po celém světě.

„Včerejší Climate Live Sweden bylo úžasné! Díky všem, kdo umožnili konání akce, umělcům i řečníkům. A především organizátorům za jejich práci!“ zveřejnila na svém Instagramu Thunberg.

Články, které by tě mohly zajímat