Právě vysíláme

Cristiano Ronaldo zkritizoval Manchester United. „Po mistrovství světa se už nevracej,“ vzkázal mu prý klub

18. listopadu 2022 14:46
Cristiano Ronaldo zkritizoval Manchester United. „Po mistrovství světa se už nevracej,“ vzkázal mu prý klub

Cristiano Ronaldo poskytl rozhovor Piersu Morganovi z Talk TV. V něm si nebral servítky a svému stávajícímu klubu Manchester United vytkl hned několik věcí. Mezi nimi nedostatečnou empatii po smrti syna, chybějící respekt ze strany kouče Erika ten Haga i dle něj nesmyslné vyřazení z týmu po jeho odchodu ze hřiště při zápase proti Tottenhamu. Podle webu Guardian bylo Ronaldovi doporučeno, aby se po mistrovství světa do klubu už nevracel.

Cristiano Ronaldo byl v novém rozhovoru pro TalkTV velmi přímý. Svůj současný klub Manchester United obvinil hned z několika věcí. Nechal se například slyšet, že po smrti jeho syna nebylo vedení příliš empatické, když musela jeho novorozená dcera na týden zpět do nemocnice. „Nevěřili mi, že je nemocná,“ uvedl fotbalista s tím, že kvůli tomu zmeškal první předsezónní tréninky. „Nemyslím si, že by bylo správné, kdybych kvůli nim opustil svou rodinu.“

Okomentoval také své jednání při diskutovaném zápasu proti Tottenhamu, kdy ho kouč Erik ten Hag nechal sedět na lavičce a Ronaldo následně odmítl nastoupit na posledních pár minut zápasu a odešel předčasně do kabin. Trenér Manchesteru United tehdy uvedl, že pětinásobného vítěze Zlatého míče nenasadil z respektu kvůli jeho kariéře. „Nejdřív mě nepostavil z respektu ke kariéře, a pak mě chce poslat na posledních pár minut proti Tottenhamu? To přece nedává smysl,“ vysvětlil, proč se Ronaldo zachoval tak, jak se zachoval.

„Myslím, že to udělal schválně. Byla to provokace a ne jen tohle, ale už i některé věci předtím. Mrzí mě, že jsem předčasně odešel. Ale prostě nejde, abych chodil na poslední tři minuty.“ Za své chování Ronaldo tehdy obdržel stopku na tři zápasy. Uvedl, že pro něj bylo nejtěžší vysvětlit svému nejstaršímu synovi, proč do následujících utkání nenastoupí.

Mancherster United zatím odmítl rozhovor komentovat. Podle Guardianu však klub svolal své právníky, aby hvězdného fotbalistu zažaloval za porušení smlouvy. Jak web uvádí, Ronaldo měl být instruován, aby se po mistrovství světa do Manchesteru United už nevracel. Stejná slova na adresu Portugalce směřoval i Ten Hag. „Řekl jsem svým šéfům, že by za ně už Cristiano Ronaldo neměl nikdy nastoupit.“

Články, které by tě mohly zajímat