Právě vysíláme

GALERIE: Drákulova Transylvánie na magických fotografiích spojujících různá roční období

23. ledna 2019 15:10
GALERIE: Drákulova Transylvánie na magických fotografiích spojujících různá roční období

Transylvánie či Sedmihradsko je historická země v dnešním Rumunsku. Vážou se k ní mnohé legendy a dodnes ji obestírá tajemství. Zasloužil se o to především irský spisovatel Bram Stoker, autor světoznámé hororové klasiky o hraběti Drákulovi.

Děj knihy Tajemný hrad v Karpatech sem však zasadil také praotec sci-fi Jules Verne (na motivy tohoto příběhu pak byla natočena populární československá komedie Oldřicha Lipského). A konečně, o „zemi sedmihradské“ jako něčem vybájeném se zmiňuje také Viktor Dyk v novele Krysař.

Jak vidno, i spisovatelé spatřovali v Sedmihradsku cosi tajemného a přízračného. A právě tak – magicky a čarovně – na člověka působí i tamní krajina. Zvlášť když má možnost na ni pohlížet shora. To nám nabízí fotograf Szabi Ignácz, který se specializuje na snímky pořízené dronem. Získal v tomto odvětví dokonce několik cen.

Ale obrázky, které vám nabízíme v naší galerii, jsou zvláštní ještě něčím jiným. Szabi totiž vyfotil tatáž místa ve dvou různých ročních obdobích a následně je spojil do jediného obrazu. Výsledek je naprosto úchvatný!

Zdroj: BoredPanda.com

Galerie: Unikátní hotel z ledu má skvělou atmosféru

Články, které by tě mohly zajímat