Právě vysíláme

HÁDANKA: Dokážete se na křižovatce řídit pokyny policistů? Otestujte své znalosti

19. května 2021 14:10
HÁDANKA: Dokážete se na křižovatce řídit pokyny policistů? Otestujte své znalosti

Poradíte si se záludnou křižovatkou?

I lidem, kteří jsou jinak skvělí řidiči, často dělají potíže křižovatky řízené policisty. Jejich pokyny mnozí neznají, a tak neuškodí si je čas od času zapamatovat. Své znalosti můžete otestovat v následující hádance, ve které se vás ptáme na to, v jakém pořadí řidiči a cyklista projedou. Co myslíte?

 

Jste si jistí výsledkem? Anebo stále váháte? Ověřte si spolu s námi výsledek. Zobrazenou křižovatku řídí policista, jehož pokyny jsou nadřazené značkám i světelným signálům. Pokud k nám stojí bokem, můžeme vjet do křižovatky. Přednost musíme dát pouze protijedoucím vozidlům a odbočovat před policistou, ne za ním. V tomto případě tedy projede jako první cyklista, poté odbočí zelené auto a žluté auto stojí.

Co dělat, pokud policista řídí křižovatku a vy neznáte jeho pokyny? Zastavit. Policista si všimne našeho váhání a pobídne nás například mávnutím k samostatné jízdě. Pokuty se řidič obávat nemusí.

Projekt Bezpečně na cestě multimediální skupiny Active Radio je zaměřen primárně na snížení počtu nehod s přímým následkem smrti a zároveň snížení počtu celkových zranění v rámci nehodovosti. Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod, a to podle pravidel uveřejněných na stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Zdroj: Garáž

Články, které by tě mohly zajímat