Právě vysíláme

Hádanka: Znáte pokyny policistů? Kdo pojede jako první?

30. dubna 2022 14:10
Hádanka: Znáte pokyny policistů? Kdo pojede jako první?

Kdo křižovatku opustí jako první?

Křižovatka řízená policistou dělává řidičům problémy. Nebývá tak na škodu si pravidla silničního provozu, kdy musíme dbát na pokyny policisty, zopakovat. My jsme si pro vás připravili menší hádanku, kdy stojí na křižovatce dvě auta a cyklista. Uprostřed pak stojí regulovčík řídící dopravu. Dokážete určit, které z jedoucích vozidel má během zobrazeného pokynu přednost? Nebo snad pojede jako první cyklista?

 

Pokud hádáte, že žluté a zelené vozidlo mohou jet, zatímco cyklista musí počkat, hádáte správně. Jestliže stojí policista uprostřed křižovatky čelem nebo zády k vám, značí vám „stůj!“ Nehledě na to, že jste na hlavní silnici, proto musíte zastavit. Naopak vozy po jeho pravici i levici mohou jet.

Projekt Bezpečně na cestě multimediální skupiny Active Radio je zaměřen primárně na snížení počtu nehod s přímým následkem smrti a zároveň snížení počtu celkových zranění v rámci nehodovosti. Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod, a to podle pravidel uveřejněných na  stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Články, které by tě mohly zajímat