Právě vysíláme

Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

24. ledna 2019 12:00
Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

Leden se nám pomalu chýlí ke konci, nicméně, hudebních a kulturních akcí naštěstí nadále přibývá! Po České republice tento týden vystoupí slavní domácí i zahraniční hudebníci a fanoušci klasické hudby se můžou těšit na vystoupení od jednoho z nejznámějších skladatelů filmové hudby všech dob. První měsíc v letošním roce se s námi loučí ve velkém stylu!

1. Ennio Morricone – 90th Celebration Concert

Pátek 25. ledna, O2 arena, Praha, od 20:00 hodin

Tento týden do Prahy dorazí jeden z nejslavnějších skladatelů filmové hudby na světě: Ennio Morricone! Italský skladatel vystupuje v Praze už po několikáté a jeho koncerty vždy nadchnou i ty, co se ve světě klasické hudby tolik nevyznají. Pokud s hudbou Ennia Morriconeho nemáte tak rozsáhlé zkušenosti, mrkněte na klip níže. Skladba z filmu Dobrý, zlý a ošklivý vám ukáže, o jakého hudebního génia tu jde!

 

2. koncert kapely You Me At Six

Sobota 26. ledna, Futurum Music Bar, Praha, od 21:00 hodin

Britští rockeři You Me At Six zavítají tento týden do pražského Futurum Music Baru! Kapela, která stála za hitem Save It For The Bedroom nebo Finders Keepers, vydala novou desku VI loni v říjnu a letos plánuje rozsáhlé koncertní turné po Evropě a Severní Americe. Hudebně lze You Me At Six přirovnat například k americké kapele Blink-182. Pokud jste tedy fanoušci rockové hudby a rádi se bavíte, nenechte si ujít koncert ve Futurum Music Baru!

3. koncerty kapely Mandrage

Čtvrtek 24. ledna, Music Club Žlutý pes, Pardubice, od 20:00 hodin

Pátek 25. ledna, Music Club Žlutý pes, Pardubice, od 20:00 hodin

Sobota 26. ledna, Klondike, Pec pod Sněžkou, od 20:00 hodin

Středa 30. ledna, Klub Melodka, Brno, od 20:00 hodin

Čtvrtek 31. ledna, Klub Melodka, Brno, od 20:00 hodin

Kapela Mandrage po veleúspěšném loňském roce rozjíždí i letošní rok ve velkém stylu! Plzenští pop-rockeři chystají nadupané koncertní turné po České republice od ledna až do března. Kapela nedávno získala celkem dvě nominace na Ceny Anděl v kategorii Kapela roku a Skladba roku za singl Motýli. Povede se jí zopakovat úspěch z roku 2018 i letos? My doufáme, že ano!

 

Zdroj: Shutterstock, Instagram, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat