Právě vysíláme

Vrátím se, hlásá Víťa Starý z Mandrage. Na zveřejněné fotografii je na invalidním vozíku

2. února 2024 8:10
Vrátím se, hlásá Víťa Starý z Mandrage. Na zveřejněné fotografii je na invalidním vozíku

Uběhly již čtyři roky od posledního koncertu Mandrage a dva a půl roku od chvíle, kdy se frontman sestavy Vít Starý sám ozval svým kamarádům a fanouškům na sociálních sítích. S příchodem letošního února to však zpěvák změnil a na facebooku zveřejnil fotografii s popiskem: „Vrátím se.“

Když před čtyřmi lety řekli členové Mandrage „dost“ a rozhodli se ukončit svou kariéru, byl už Vít Starý ve velmi špatném zdravotním i psychickém stavu. Spadl do tvrdých drog, které se podepsaly na jeho vzhledu, a přestal na něj být spoleh. Za takových podmínek už kapela nemohla dál fungovat. A zpěvák se následně jakoby vytratil z povrchu zemského.

Zhruba před rokem přišly bulvární deníky se zprávou, že muzikant kvůli svému neřízenému životu přišel o nohu. Ta se ale nakonec ukázala jako lichá. O pár dní později totiž Starého vyfotili venku v Plzni, jak si při chůzi pomáhá berlemi. Sáhnout po nich musel kvůli komplikacím s cukrovkou, kterou trpí a dlouho ji neléčil.

V průběhu dalších měsíců pak dokonce přišly zprávy, že se Starý pomalu vrací k hudbě. Má skládat nové písně a poohlížet se po kapele, se kterou by si občas zahrál. Už však ne na velkých pódiích, nýbrž pouze pro zábavu.

Sám zpěvák až doposud mlčel. Nyní se ale po dvou a půl letech přeci jen rozhodl přátelům a sledujícím na facebooku znovu ozvat. Na sociální síti sdílel fotografii, na níž sedí na invalidním vozíku a hledí do nebe. Do komentářů pak připsal výmluvnou zprávu: „Vrátím se.“

Jak ji myslel, ví jen Starý sám. Od blízkých se každopádně dočkal slov podpory a přání „hodně štěstí“. Doufejme tedy, že je zpěvák již na správné cestě a brzy se vrátí v plné síle do normálního života.

 

Články, které by tě mohly zajímat