Právě vysíláme

Jake Paul odejde z boxerského světa, má ale jednu podmínku. Dana White musí akceptovat jeho požadavky

4. ledna 2022 9:10
Jake Paul odejde z boxerského světa, má ale jednu podmínku. Dana White musí akceptovat jeho požadavky

Pokud do pěti dnů akceptuje prezident UFC Dana White podmínky Jakea Paula, odejde youtuber ze světa boxu. Alespoň tak se vyjádřil na svých sociálních sítích, na kterých mimo jiné vznesl požadavek na zvýšení odměn pro zápasníky z aktuálních dvanácti na padesát tisíc dolarů.

Čtyřiadvacetiletý youtuber Jake Paul sdílel na svých sociálních sítích list pro prezidenta UFC Dana Whitea, ve kterém mu stanovil tři podmínky. Pokud je splní, je ochoten podepsat s organizací smlouvu na jeden zápas proti Masvidalovi a poté boxerský svět zcela opustit.

V příspěvku Paul žádá o zvýšení odměn pro zápasníky z aktuálních dvanácti na padesát tisíc dolarů. Zranění z boxu totiž bývají těžšího charakteru, často jsou trvalá, případně se pak mohou projevit ve stáří. Dále youtuber požaduje rozdělení 50 % celkových tržeb USA jednotlivým zápasníkům (v roce 2021 činily 1 miliardu korun), a zatřetí chce Paul zajištění dlouhodobé zdravotní péče v tomto sportu.

Pokud Dana Whitea do 5. ledna jednotlivé body akceptuje a do 31. března 2022 je zanese do řádu UFC, vzdá se Paul boxování a odehraje pod hlavičkou UFC zápas proti Jorgemu Masvidalovi. Zároveň youtuber vyzval další zápasníky, aby se k němu přidali. „Nejsem vás nepřítel, jsem váš obhájce,“ napsal.

Ačkoliv má White ještě několik dní na promyšlení si jeho výzvy, stihl už na svém instagramu vydat video, ve kterém Jakea Paula nazývá hlupákem. „Na veřejnosti jsi prohlásil, že beru kokain. Ale není to tak… Věřím však, že jsi podvodník a užíváš steroidy,“ uvedl. Na to youtuber reagoval slovy, že se klidně nechá otestovat na doping.

Ačkoliv se zdá, že White požadavky Paula odmítá vůbec zvážit, na finální rozhodnutí má ještě den čas… Tak uvidíme, jak vše nakonec dopadne.

Články, které by tě mohly zajímat