Právě vysíláme

Koupil si Jake Paul vítězství? Podivný pohyb rukavicí v zápasu proti Tyronu Woodleymu budí emoce

22. prosince 2021 12:10
Koupil si Jake Paul vítězství? Podivný pohyb rukavicí v zápasu proti Tyronu Woodleymu budí emoce

Jake Paul se o víkendu postavil do ringu proti Tyronu Woodleymu, kterého v šestém kole knockoutoval. Zápas však budí emoce. Především pak to, co se dělo krátce před pádem zápasníka MMA na zem. Na internetu se totiž objevilo video, jak Paul dvakrát podezřele zakroutil dvakrát rukavicí. Šlo snad o domluvený signál?

Jake Paul a Tyron Woodley se spolu střetli už podruhé. V prvním zápase zvítězil YouTuber, když ho rozhodčí určili za vítěze v poměru 2:1, ve druhém pak soupeře knockoutoval. Bývalého šampiona welterové váhy zaskočil v 6. kole pravým hákem, po kterém zápasník MMA skončil na zemi. Jak uvedl v rozhovoru pro ESPN, ránu si připravoval.

Jenže už krátce po zápase se na internetu začaly objevovat teorie o tom, zda nebyl výsledek předem domluvený. Lidé si totiž všimli podivného pohybu rukavicí, který Paul učinil krátce předtím, než Woodleyho knockoutoval. Šlo snad o znamení, že má šampion sklonit rukavici dolů a odkrýt svou hlavu?

Zda bylo skutečně naplánováno, jak zápas dopadne, ví jen nejbližší členové obou týmů. Podle bývalého mistra světa Lukáše Konečného však podobné KO nahrát nejde. „Můžete to cvičit a trénovat, jak chcete, ale to káóčko prostě bylo. Úder tam byl, Woodley byl fakt zabitej. To se prostě povedlo,“ uvedl zápasník pro Český rozhlas. Dodal však zároveň, že Paul podle něj nikdy nebude součástí širší boxerské špičky. „Může makat a trénovat, ale stejně mu bude hrozně dlouho trvat, než se dostane na rozumnou úroveň. Může být jakžtakž boxer, ale ne širší špička.“

Zápas na stadionu Amalie Arena na Floridě sledovalo přes dvacet tisíc diváků, kteří se nebáli dát najevo svůj názor na něj. Až do samotného knockoutu oba borce v ringu několikrát za nudnou show vypískali.

Paul měl původně nastoupit do ringu proti Tommymu Furymu, ten však kvůli zranění nakonec ze zápasu odstoupil. „Skutečným důvodem je to, že na tom není fyzicky dobře. Byl příliš zaneprázdněný slavením se svým bráchou Tysonem, který porazil Deontaye Wildera,“ myslí si však Paul.

Články, které by tě mohly zajímat