Právě vysíláme

Je to jen hra, nebo říkají Harry s Meghan pravdu? Prozradila je jejich řeč těla

11. prosince 2022 10:10
Je to jen hra, nebo říkají Harry s Meghan pravdu? Prozradila je jejich řeč těla

Dokumentární série o Harrym a Meghan čeří ve Velké Británii vody. A to i kvůli tomu, že některé z použitých záběrů ve skutečnosti nemají s dvojicí nic společného. Expert na řeč těla Darren Stanton se zaměřil na gesta, která během svého vyprávění pár použil. A mnohé o něm vypovídají.

Harry s Meghan natočili dokumentární seriál, v němž ze svého pohledu vypráví o vztazích především s královskou rodinou. První tři epizody už jsou ke zhlédnutí na platformě Netlix a už nyní pomalu čeří vody. Následující díly by přitom měly být ještě více šokující. Expert na řeč těla Darren Stanton se pro New York Post rozpovídal o tom, co o dvojici vypovídají její pohyby.

Nechal se slyšet, že se HarryMeghan v dokumentu neskrývají za falešné emoce. Naopak jsou v tomto ohledu velmi upřímní. Když princ vzpomíná na své první setkání s manželkou, používá pohyby, které vypovídají o jeho nervozitě. Červená se, hodně se dotýká tváří a nosu. „To jsou gesta, která jsou považovaná za uklidňující se,“ uvedl Stanton. Člověk je používá, když si potřebuje dodat na sebejistotě.

„Když Harry mluvil o Meghan, neviděl jsem žádné známky klamného chování nebo toho, že by předstíral své emoce. Řeč jeho těla byla v souladu s tím, co říká. A to i když mluvil o podobnosti jeho matky Diany a Meghan,“ vysvětlil Stanton s tím, že Harry skutečně věří, že Meghan toho má s jeho matkou mnoho společného.

Bývalá herečka pak v dokumentu hovořila o prvním setkání s Williamem a Kate. A o tom, jak se cítila zahanbená, když jako velmi kontaktní osoba Kate obejmula a ona se k ní chovala dle královských protokolů spíše chladněji. V momentu, kdy o tomto okamžiku Meghan mluvila, zvedla obočí a její tvář poklesla. „Tato kombinace odpovídá pocitům zahanbení,“ říká expert na řeč těla.

Harry a Meghan v prvních třech dílech seriálu vyprávějí o tom, jak se seznámili a zamilovali se do sebe. Především se ale zaměřují na nevítanou pozornost médií, zejména bulvárních, a paparazzi, které obviňují z toho, že chtějí Meghan zničit. Bývalá americká herečka je v dokumentu přirovnávána k princezně Dianě, jež zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, když se snažila ujet bulvárním fotografům.

Rozruch v bulvárních médiích, se kterými Harry a Meghan vedou hořkou bitvu, jež se neobešla bez několika žalob, však vyvolala spíše kritika královské rodiny, monarchie jako takové, zesměšňování protokolů a náznaky, že Británie je netolerantní a rasistická. „Je to hrubé zkreslení skutečnosti,“ napsal Daily Mail.

Zdroj: redakce, The New York Post, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat