Právě vysíláme

KRÁLOVNA ALŽBĚTA II. zveřejnila svůj první příspěvek na INSTAGRAMU! Co vzkázala fanouškům?

8. března 2019 13:10
KRÁLOVNA ALŽBĚTA II. zveřejnila svůj první příspěvek na INSTAGRAMU! Co vzkázala fanouškům?

Kdo říká, že britská monarchie nedrží krok s dobou? Britská královna Alžběta II. v 92 letech zveřejnila svůj první příspěvek na Instagramu! Co řekla svým fanouškům? Dočkáme se dalších příspěvků v brzké budoucnosti?

Návštěva Muzea vědy na královnu zapůsobila

Královna sdílela svůj první vzkaz na Instagramu po návštěvě Muzea vědy v Londýně, kde se zabývala počítači. Není to poprvé, co britská královna překvapila fanoušky na sociálních sítích – v roce 2014 poslala svůj první vzkaz na Twitteru (který se shodou okolností také týkal Muzea vědy) a v roce 1976 se stala první členkou královské rodiny na světě, která kdy poslala e-mail.

Královna Alžběta II. je očividně velice technicky zdatná! Mrkněte na její první příspěvek na Instagramu níže.

Text v překladu zní:

Dnes jsem při návštěvě Muzea vědy se zajímavostí objevila dopis z Královských archivů, který pocházel z roku 1843. Adresátem byl můj pra-pradědeček, princ Albert
Charles Babbage, jenž je považován za prvního počítačového pionýra, navrhl „Stroj změny“ a princ Albert měl příležitost vidět prototyp tohoto stroje v červenci roku 1843. 
V tomto dopise řekl Babbage královně Victorii a princi Albertovi o svém vynálezu, tedy „Analytickém stroji„, nímž se později inspirovala Ada Lovelace, dcera Lorda Byrona, když vynalezla první počítačové programy. 
Dnes jsem měla tu čest se dozvědět o iniciativách počítačového kódování  pro děti a přijde mi vhodné, abych zveřejnila tento příspěvek na Instagramu z Muzea vědy, které dlouho podporuje technologii, inovaci a inspiruje další generace vynálezců.
Alžběta R.

Dočkáme se podobných vzkazů od královny i v budoucnosti? Nejspíš nikoliv. Britská královská rodina spíše sděluje novinky přes jejich oficiální stránky na sociálních sítích, o které se stará její mediální tým. Možné je ale cokoliv!

Zdroj: Instagram, ELLE, Twitter

Káčin zápisník: 10 věcí, který by bezdětný lidi neměli říkat dětným kamarádům

Články, které by tě mohly zajímat