Právě vysíláme

Malý génius. Čtyřletý Brit Teddy umí počítat čínsky, španělsky i německy

28. ledna 2023 9:10
Malý génius. Čtyřletý Brit Teddy umí počítat čínsky, španělsky i německy

Čtyřletý Teddy Hobbs je malým géniem. Sám se při hraní na tabletu naučil počítat čínsky, francouzsky, španělsky, ale také třeba německy. V Británii se stal nejmladším členem organizace Mensa, která sdružuje nadprůměrně inteligentní lidi.

Čtyřletý Teddy Hobbs se stal v Británii nejmladším členem organizace Mensa, která sdružuje nadprůměrně inteligentní lidi. Chlapec se při hraní na tabletu sám naučil číst a počítat, a to i v čínštině.

Teddyho matka Beth uvedla, že si nejprve mysleli, že při hraní na tabletu jen vydává zvuky, než si uvědomili, že ve skutečnosti odříkává číslice v čínštině. „Hrál si na tabletu, pustili jsme mu vhodné hry, jako je třeba Lokomotiva Tomáš, a on tam seděl a vydával zvuky, které jsem prostě nepoznala. Když jsem se ho zeptala, co to je, odpověděl, že počítá v čínštině,“ řekla Teddyho matka. Podle ní umí chlapec počítat i v jiných jazycích, například španělštině, francouzštině nebo němčině.

Test, díky kterému se stal členem organizace Mensa, absolvoval ve tří letech a sedmi měsících. „Bála jsem se, zda vydrží sedět hodinu u notebooku. Ale nakonec ho to bavilo,“ prozradila matka Teddyho.

Členy Mensy se stávají lidé s IQ vyšším než 130. Většina dospělých má podle výzkumníků IQ od 85 do 115.

 

Zdroj: ČTK, redakce

Články, které by tě mohly zajímat