Právě vysíláme

Tato rozkošná dívenka je ve dvou letech členem Mensy. Neuvěříte, co ve svém věku všechno zvládne

31. května 2021 13:10
Tato rozkošná dívenka je ve dvou letech členem Mensy. Neuvěříte, co ve svém věku všechno zvládne

Dvouletá Kashe Quest z Kalifornie se stala ve Spojených státech nejmladším členem organizace Mensa, která sdružuje nadprůměrně inteligentní lidi. Co všechno už malá dívenka umí a zvládne? Podle svých rodičů Kashe ve svém věku kromě abecedy a počítání do 100 umí také třeba pojmenovat všechny prvky v periodické tabulce, identifikovat všech 50 států USA podle tvaru a umístění a učí se španělsky, uvedl server zpravodajské stanice CNN.

Podle svých rodičů Kashe ve svém věku kromě abecedy a počítání do 100 umí také třeba pojmenovat všechny prvky v periodické tabulce, identifikovat všech 50 států USA podle tvaru a umístění a učí se španělsky, uvedl server zpravodajské stanice CNN.

Dovednosti se prý Kashe začaly rychle rozvíjet od okamžiku, kdy řekla první slovo. Brzy zvládala věty, které obsahovaly pět a více slov, a stále se o něco zajímá. Pokud něco neví, chce prý hned vědět jak to funguje, a jakmile se něco naučí, hned to použije.

Za mimořádné považoval dovednosti Kashe i její pediatr. Maminka se proto po dohodě s ním rozhodla vzít dceru k psychologovi, který jí udělat inteligenční test. A výsledkem bylo IQ 146. Podle některých výzkumníků má většina dospělých IQ, tedy inteligenční kvocient, v rozmezí od 85 do 115. IQ nad 115 se podle internetových stránek americké Mensy obecně považuje za vysoké a pro členství v organizaci je potřeba IQ nad 130.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat