Právě vysíláme

MIKE TYSON se chtěl poprat s gorilou a nabídl za to ohromnou částku peněz

18. února 2019 14:10
MIKE TYSON se chtěl poprat s gorilou a nabídl za to ohromnou částku peněz

Boxerská legenda, Mike Tyson, který byl již ve svých dvaceti letech nejmladším šampionem v těžké váze, se chtěl poprat s gorilou.

Legendární mlátička, železný Mike Tyson neměl zcela jistě jednoduché dětství ani dospívání.

Už jako 13letý mladík měl na kontě zhruba 38 zatčení, vyrůstal v nechválihodných podmínkách, bez otce a s matkou alkoholičkou, navíc v jedné z nejtvrdších amerických čtvrtí, brooklinském Brownsville. Trpěl vadou řeči a okolí mu to dávalo dost sežrat. Možná proto se Mike škole vyhýbal a řekněme, že zkrátka vyrůstal pro kriminál.

Díky tomu se přidal k velkému množství pouličních šarvátek a stal se z něj nekompromisní rváč, což ovšem později umně využil ve své kariéře. Už ve dvaceti letech byl nejmladším šampionem v těžké váze a posléze se stal nejobávanějším bojovníkem své doby. A není divu. Ne každý se může pyšnit úctyhodným výsledkem jako Tyson a to že z 56 zápasů dokázal vyhrát 50 a z toho 44 protivníků knock-outovat.

Seděl za znásilnění a soupeři ukousl ucho

Další z mnoha Tysonových životních eskapád nastal v okamžiku, kdy svět zasáhla zpráva o tom, že znásilnil americkou modelku Desiree Washington. K činu podle obžaloby došlo v hotelovém pokoji v roce 1991. Tyson svou vinu popřel a po 1095 dnech byl propuštěn za dobré chování zpátky na svobodu. Svou pověstnou agresivitu nedokázal ukočírovat ani v osobním životě, natož v ringu. Vyprávět by o tom mohl  Evander Holyfield, který ze zápasu s Tysonem vyšel bez ušního boltce. Tento okamžik předčil snad všechna očekávání a zapsal se do historie jako jedna z nejbizarnějších zápasnických událostí vůbec.

Chtěl zmlátit gorilu

Teď už se dostáváme k události, která se odehrála kolem roku 1980 na soukromé exkurzi Tysona a jeho ženy Robin Givens do nejmenované americké zoo. Mike si u pavilonu opic všiml agresivního samce gorily stříbrné, který údajně tyranizoval všechny ostatní členy tlupy. Tyson se pokusil uplatit pracovníka zoologické zahrady, aby ho vpustil mezi gorily a on tak mohl dát zvířeti co proto.

Jen pro zajímavost, nenabídl zrovna málo, celých $ 10 000.

Gorila

ilustrační foto

Zdroj: blesk.cz, thesun.com, sportbible.com 

Takhle slavily Valentýna krásky z České Miss

Články, které by tě mohly zajímat