Právě vysíláme

Mistrovství světa ve florbale je v plném proudu! Češi postoupili ze skupiny a utkají se ve čtvrtfinále s Dánskem

6. prosince 2018 12:10
Mistrovství světa ve florbale je v plném proudu! Češi postoupili ze skupiny a utkají se ve čtvrtfinále s Dánskem

Český florbalový tým čeká další klíčový zápas na domácím mistrovství světa – čtvrtfinále proti Dánsku! Svěřenci trenéra Kettunena budou chtít navázat na dobrý výkon proti Švýcarsku a předvést publiku v O2 areně, že mají na to postoupit až do nedělního finále. Na mistrovství světa ve florbale se můžete podívat i vy – stačí, když si zítra ráno poslechnete Ranní show, kde proběhne soutěž o dvě VIP vstupenky s cateringem do klubového patra O2 areny na nedělní finálový zápas. To si rozhodně nenechte ujít!

Čeští florbalisté se s Dány utkali naposledy na mistrovství světa před čtyřmi lety ve švédském Göteborgu. Tehdy to bylo také ve čtvrtfinále a český výběr vyhrál suverénně 5:1. Podle dosavadní formy se zdá, že by se historie mohla opakovat. Dánové si během šampionátu zatím připsali pouze jedno těsné vítězství proti Estonsku a za čtyři zápasy se Dánům povedlo vstřelit pouze sedm branek.

Čeští florbalisté byli před utkáním se Švýcarskem na návštěvě u nás ve studiu

Bilance českých florbalistů je poněkud lepší (za 3 zápasy dali 19 gólů). Nicméně, ve florbale se může stát cokoliv, jak se Češi sami přesvědčili po blamáži s Lotyšskem v základní skupině. Proto je třeba k tomuto zápasu přistupovat opatrně – Dánové, jako Lotyši, umí překvapit. Svěřenci trenéra Kettunena si na ně budou muset dát pozor!

Zahrát si ve finále mistrovství světa ve florbale je snem každého florbalisty a letošní finále v pražské O2 areně v neděli bude nejspíš jedno z nejlepších v historii šampionátu. Zažít tento skvělý florbalový moment můžete i vy! Poslouchejte zítra ráno Ranní show od 6 do 9 hodin, kde se dozvíte o soutěži o dvě VIP vstupenky do klubového patra s cateringem na nedělní finále!

Češi zakončili základní skupinu historicky prvním vítězstvím nad Švýcarskem na mistrovství světa

Zdroj: Český florbal, Instagram

Sportovci, kteří nechali lidskost daleko za sebou

Články, které by tě mohly zajímat