Právě vysíláme

Modelka VICTORIA’S SECRET dokonale setřela hatery a internet ji za to miluje

15. září 2018 9:10
Modelka VICTORIA’S SECRET dokonale setřela hatery a internet ji za to miluje

Modelka Lyndsey Scott se netají tím, že ráda programuje. Vyzná se v pěti programovacích jazycích a několikrát vystupovala na konferencích, aby podpořila ženy v technických oborech. Když ji na internetu lidé začali ponižovat a zpochybňovat, modelka si to rozhodně nenechala líbit! Co jim provedla?

Ke komentářům typu: „Taková škoda“ nebo „Asi napsat do počítače ,Ahoj‘ se dnes počítá jako programování“ zareagovala Lyndsey Scott vzkazem:

„Mám bakalářku z počítačových věd z univerzity v Amherstu a živím se teď tím, co mě baví. Když se dívám na ty komentáře, nedivím se, že 41 % žen pracujících v technických oborech podává výpověď kvůli negativní atmosféře na pracovišti… Nechci se vytahovat, jen připomenout alespoň jednomu kritickému uživateli, že programátoři jsou různí. Snad si ty pochybnosti o ženách v technických oborech příště rozmyslí.“

Modelka Lyndsey Scott

Řada žen se modelky zastaly a uvedly, jak je pro ně velkým vzorem. Není to poprvé, co se modelka zastala žen pracujících v technických oborech. Její Instagram například zdobí tahle fotka:

Text v překladu zní: Holky můžou být vůdkyně! #Přepisovatkód 

Lyndsey Scott se navzdory nepřejícím názorům vyšplhala na vrchol modelingu. Dnes má programátorka smlouvu s Calvinem Kleinem a v minulosti nafotila i kampaň pro Gucci či Pradu. Není se čemu divit, vždyť je to nádherná, inteligentní žena!

Zdroj: Glamour, Instagram, Maxim

České modelky, které se prošly po mole v prádle Victoria’s Secret

Články, které by tě mohly zajímat