Právě vysíláme

Návštěva z druhého světa? Muž zachytil na snímku podivné postavy

7. ledna 2022 9:10
Návštěva z druhého světa? Muž zachytil na snímku podivné postavy

Philip Jackson vyrazil na obyčejnou procházku do Lake District. V jedné chvíli se rozhodl zachytit krásnou krajinu, která se před ním rozprostírala. Doma pak zjistil, že se na snímku nachází dvě postavy, jež jeho slov nepocházejí z tohoto světa.

Lake District je ve Velké Británii velmi vyhledávaným turistickým místem. A to nejen pro svou krásnou krajinu. Údajně se tam v docela hojném počtu zjevují duchové. Na pověrách si zakládají také lidé, kteří se starají o webové stránky parku. Můžete na nich najít hned několik povídaček, v keswické části si dokonce můžete koupit vstupenku na Turné za duchy.

V lesích Tarn Hows měl v neděli nadpřirozené bytosti svým fotoaparátem zachytit sedmapadesátiletý Philip Jackson. Že jsou na jeho snímku zvláštní postavy, si všiml až doma, kde si své „úlovky“ prohlížel. Jak říká, v lese nikoho jiného neviděl. „V neděli odpoledne jsem šel na procházku. Světlo je v té době vynikající na focení. První osoba na snímku vypadá jako velmi malý muž. Když jsem ale fotil, tak jsem ho tam neviděl. A další divnou věcí je jeho oblečení. Kdyby šlo o člověka, měl by na sobě zimní věci,“ říká.

Na první pohled se zdá, že je s mužem na obrázku ještě jedna postava. Podle Brita jde ale v tomto případě o výsledek světla, které se odráží od zlomeného stromu. „Jsem z toho zmatený. Napadlo mě, jestli tady není někdo, možná další fotografové, kteří by mi mohli dát přesvědčivé argumenty,“ napsal Jackson na své sociální sítě.

Jak už jsme zmiňovali, není to poprvé, kdy někdo v Lake District „narazil“ na ducha. Naposled se tak stalo minulý rok v březnu v Keswicku, konkrétně v historické budově Moot Hall. Muž, který na místě pracoval na opravách, v jedné chvíli spatřil něco v rohu věže. Řekl, že se na místě ochladilo a když se podíval kolem sebe, uviděl temný stín muže procházejícího skrze zeď.

Články, které by tě mohly zajímat