Právě vysíláme

Nejlepší skanzeny v Česku, které musíte navštívit!

25. září 2018 8:00
Nejlepší skanzeny v Česku, které musíte navštívit!

Rádi poznáváte českou historii a zajímáte se o řemesla? Pak určitě musíte navštívit některý z českých skanzenů!

Skanzen Rožnov pod Radhoštěm

Tento skanzen patří k nejnavštěvovanějším u nás. Jedná se také o národně kulturní památku. Muzeum se skládá ze tří areálů. Návštěvníci moou zajít do Dřevěného městečka, Valašské dědiny a Mlýnské doliny. Skanzen Rožnov pod Radhoštěm navíc disponuje jak lidovým stavitelstvím, tak i stavbami městskými a technickými.

Skanzen Kouřim

Muzeum lidových staveb v Kouřimi vzniklo v roce 1972 a nachází se v prostředí starého ovocného sadu. V areálu se nachází nejstarší devítiboká stodola u nás, která pochází v roku 1648.  Celkově Skanzen Kouřim sestává z devíti větších objektů, které doplňuje několik drobných památek.

 

Skanzen Veselý Kopec

Skanzen Veselý Kopec na Vysočině funguje už od roku 1972. Na místě vás čeká vesnička zachovaných roubenek společně s ovčínem, včelínem a špýcharem. Skanzen je pro návštěvníky otevřen od dubna do konce října. Vstupné pro dospělého stojí 70 korun.

Skanzen Přerov nad Labem

Tento skanzen byl pro veřejnost otevřen v roce 1990 a jedná se tak o nejstarší skanzen ve střední Evropě. Vidět zde můžete zemědělské i panské statky a překrásné roubené chaloupky připomínající architekturu 19. století. Skanzen Přerov nad Labem má otevřeno od půlky března do konce října. Vstupné pro dospělého činí 70 korun.

 

Články, které by tě mohly zajímat