Právě vysíláme

Nová reklama firmy GILLETTE vzbuzuje silné reakce od diváků! Co jí říkáte vy?

18. ledna 2019 14:10
Nová reklama firmy GILLETTE vzbuzuje silné reakce od diváků! Co jí říkáte vy?

Americká značka Gillette se v rámci nové reklamní kampaně chce postavit proti sexuálnímu obtěžování a „toxické maskulinitě“ ve společnosti. Reklamní spot, kde značka uvedla cíle kampaně, doslova rozdělil YouTube. Video sice patřilo mezi nejzhlédnutější na Internetu, ale vyvolala také řadu vtipných a negativních reakcí.

Gillette v roli aktivisty

Značka Gillette v nové reklamě uvádí, že muži musí změnit svoje chování k tomu, aby se přizpůsobili k výzvám dnešní doby. Ve virální reklamě se zmiňuje kampaň #MeToo a problém sexuálního obtěžování, ale i šikana. Celou reklamu si můžete pustit níže.

Překlad komentátora:
„Představuje se mužské pohlaví v nejlepším světle? Opravdu? Nelze se od toho skrývat. Děje se to už moc dlouho. Nemůžeme se nad tím jen lehce zasmát a neustále se vymlouvat na to samé. Cesta zpátky už nevede. My věříme v to nejlepší, co mužské pohlaví nabízí. Někteří se do toho pouštějí v malém i ve velkém, ale to nestačí. Chlapci nahlížející dnes se stanou tváří mužského pohlaví v budoucnosti.“
Konečný slogan zní: „Jen čelením vlastních výzev se můžeme přiblížit nejlepší verze našich osobností.“
Reklama podotýká na důležité a seriózní témata. Nicméně, to nezabránilo některých uživatelům sociálních sítích si z reklamy pořádně utáhnout. Tohle sdílel komediant Ricky Gervais na Twitteru:

Text v překladu zní:

Miloval jsem bít děti při opékačkách. Nyní si ale všímám toho, že je to špatné. Navíc, moje varlata nikdy nebyly tak hebké. Díky, Gillette.

 

Reklamu nesoucí název Věříme: To nejlepší pro muže už vidělo přes 16 milionů uživatelů a bohužel pro Gillette zatím převyšují negativní reakce – téměř dvojnásobně víc uživatelů dalo videu palec dolů, jako palec nahoru. A vtipných komentářů nadále přibývá. Jeden uživatel sociální sítě Reddit uvedl, že dle reklamy jsou všichni muži sociopaté!

Co si o reklamě myslíte vy? Vyjadřuje se k problému sexuálnímu obtěžování dostatečně? Je to jeden velký přešlap? Hlasujte a napište nám do komentářů.

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

Zdroj: YouTube, Boredpanda, Reddit, Gillette, Instagram

4 způsoby, jak zjistíte, že vás protějšek podvádí

Články, které by tě mohly zajímat